Bo Bendsneyder: Geen ernstig letsel, nek en hoofd zijn in orde

9031
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© SAG Team

Bo Bendsneyder had het geluk zaterdag tijdens de tweede dag van de Gran Premio Tissot de Aragon niet aan zijn zijde. De Nederlander kwam in de derde vrije training hard ten val, mistte daardoor een belangrijke deel van de actie op de baan. Een bezoek aan het ziekenhuis voor het maken van een CT-scan van het hoofd en nek bracht echter goed nieuws, er is geen sprake van ernstig letsel, zowel zijn hoofd als ook zijn nek zijn in orde.

Voor Bo Bendsneyder begon de tweede dag van de Gran Premio Tissot de Aragon verre van ideaal. De Nederlander kwam zaterdagochtend in de beginfase van derde vrije training hard ten val in bocht twee. Ondanks dat Bendsneyder een flinke tuimeling maakte en hard op zijn hoofd terecht kwam in het gravel zagen we hem aan einde van de sessie nog kort weer in actie.

Ook tijdens Q1 begon de Pertamina Mandalika SAG Team gewoon aan de sessie, maar al na vijf gereden ronden hield hij het voor gezien nadat zijn zicht als gevolg van de crash niet goed was. Ondanks dat de FIM-artsen in het medical centre geen ernstige verwondingen waar konden nemen vond men het wel noodzakelijk dat Bendsneyder voor het maken van een CT-scan van zijn hoofd en nek werd overgebracht naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Alcaniz. De resultaten van de scans bevestigen dat hij geen ernstig letsel heeft, zowel zijn hoofd als ook zijn nek zijn in orde.

Bo Bendsneyder: “Het is een moeilijke dag geweest. Ik had een crash in FP3, niet echt een snelle of harde crash maar ik kwam hard op mijn hoofd terecht en ik voelde meteen pijn in mijn nek. Daarna had ik wat pijn en ben ik naar de kliniek gegaan. Ik had niet verwacht dat ik problemen zou krijgen tijdens het rijden, maar tijdens de kwalificatie na twee of drie ronden was het moeilijk om me te concentreren en had ik opnieuw pijn. Ik besloot te stoppen, dat was beter voor de veiligheid van iedereen. Ik ging naar het ziekenhuis voor een paar extra controles maar alles is in orde, dit is positief. Morgenvroeg ga ik terug naar het medical centre voor een nieuwe check en hopelijk ben ik fit genoeg om te kunnen racen.”

Door alle ongemak begint Bendsneyder – indien fit – vanaf de achtentwintigste plaats op de grid aan de race die om 12:20 uur van start gaat.Handige links Gran Premio TISSOT de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter