Bo Bendsneyder noteerde vrijdag tijdens de eerste vrije training van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya de 26e rondetijd. Vrijdagmiddag verbeterde de Tech3 Racing coureur zijn rondetijd en sloot hij de tweede vrije training af als 22e. Ondanks dat de Nederlander na afloop slechts 1,156 sec. op de snelste man van de dag prijs hoefde te geven zag hij zijn eigen naam terug als 27e op de lijst.

Op een zonnig en drukkend warm Circuit de Barcelona – Catalunya werden vrijdag de eerste twee vrije trainingen verreden van de zevende Grand Prix van dit seizoen, de Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Voor Tech3 Racing Team coureur Bo Bendsneyder betekende het sinds lange tijd weer een eerste kennismaking met zijn vertrouwde teamgenoot Remy Gardner. De Australiër werd donderdag voldoende fit verklaard om na drie Grand Prix weekenden te hebben moeten missen, dit vanwege een bij een crash tijdens een motorcross training opgelopen dubbele beenbreuk, weer van de partij te zijn.

Tijdens de eerste vrije training noteerde Bendsneyder een snelste rondetijd van 1,45.600, een tijd die na afloop goed bleek voor de 26e tijd van de sessie. Tevreden was de Nederlander hier zeker niet mee. Ondanks dat de omstandigheden tijdens de tweede vrije training zeker niet beter waren wist Bendsneyder, in tegenstelling van vele anderen, zijn eigen snelste rondetijd met meer dan 0,2 seconden aan te scherpen. Deze stap bezorgde hem de 22e rondetijd van de sessie.

Ondanks een achterstand van slechts1’1576 seconde op de snelste man van de dag, Francesco Bagnaia moest de Rotterdammer uiteindelijk genoegen nemen met de 27e plaats op de lijst na twee vrije trainingen. Opnieuw bleek, met de eerste 19 coureurs binnen een seconde, dat de coureurs in de Moto2 klasse ook dit weekend in Catalunya weer heel erg aan elkaar gewaagd zijn.

Bo Bendsneyder, Tech 3 Racing Team, snelste ronde 1’45.381 (P27):
“We hebben vanmiddag tijdens de tweede vrije training een goede stap gemaakt, ook al was het wat warmer dan in de eerste vrije training en hadden de meesten het een beetje moeilijk. Toch hebben we onze rondetijd verbeterd en waren we constant. Op het moment dat we een zachtere band hadden gemonteerd verwachten we niet dat we meer stabiliteit zouden hebben maar uitsluitend iets meer grip. Met onze derde zachte band zullen we daar nog iets op moeten zien te vinden en dan denk ik dat we nog wel een volgende stap kunnen maken. We staan ongeveer een seconde van de snelste mannen, het zit dus allemaal heel dicht bij elkaar maar ik wil de boot niet nogmaals missen in de kwalificatie, dus we moeten ons nu richten op de derde vrije training en zorgen dat we daarna klaar zijn voor de kwalificatie.”

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag