Bo Bendsneyder heeft zich ook vrijdag tijdens de derde vrije training van de Grand Prix of Qatar van zijn sterkste kant laten zien. De Nederlander noteerde de vierde rondetijd tijdens de enige op vrijdag te verrijden sessie achter Jorge Martin, Romano Fenati en Philipp Oettl.

Zonder Gabriel Rodrigo, de Argentijn kwam tijdens de eerste dag in Qatar ten val waarbij hij een sleutelbeen brak en waaraan hij inmiddels al in Barcelona succesvol is geopereerd, begonnen de Moto3 coureurs vrijdagavond aan hun derde vrije training van de Grand Prix of Qatar en hun enige sessie van deze dag.

In de beginfase van de veertig minuten durende sessie waren het de gebruikelijke namen bovenaan de lijst en was het opnieuw Bo Bendsneyder die in de voorste gelederen te vinden was. De Nederlander, die donderdagavond tijdens de tweede vrije training de snelste tijd liet noteren, zakte in het verloop van de sessie vervolgens terug naar de tiende plaats op de lijst na een aantal keren een foutje gemaakt te hebben.

Met nog tien minuten te gaan perste de Red Bull MotoGP coureur er vervolgens een snelle rondetijd uit van 2’07.257, een tijd waarmee hij niet alleen naar de tweede plaats op de lijst wist te komen maar tevens onder zijn eigen snelste tijd van de eerste dag wist te duiken.

Vervolgens was het Jorge Martin die met nog zes minuten te gaan als eerste onder de 2’07 grens wist te duiken en naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen voor Philipp Oettl en Bendsneyder die ondanks dat hij zijn eigen tot dan toe snelste tijd nog eens aan had weten te scherpen.

In de slotfase wist niemand meer onder de tijd van Martin te duiken die daarmee dus deze derde vrije training als snelste afsloot. Romano Fenati wist echter nog wel een tijd op de klok te zetten onder de 2’07 grens te duiken en daarmee naar de tweede plaats op de lijst te stijgen voor Oettl en Bendsneyder die in de laatste minuten enigszins opgesloten raakte en mede daardoor een snellere tijd verloren zag gaan.

Bendsneyder’s teamgenoot Niccolò Antonelli wist in de allerlaatste minuut in de slipstream van de Nederlander nog wel naar de vijfde plaats te komen en daardoor Andrea Migno, Aron Canet, Juafran Guevara, Adam Norrodin en John McPhee een plaats terug te verwijzen.

Leopard Racing coureur Livio Loi noteerde in deze sessie de zeventiende rondetijd.

Samengestelde tijden na twee vrije trainingen
Martin voert deze lijst aan voor Fenati, Oettl, Bendsneyder en Antonelli.

Na afloop van de tweede vrije training spraken we kort met Bendsneyder, beluister het verhaal van de Nederlander door op onderstaande audiolink te klikken.

 

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Waar te volgen op TV
Het weer in Doha