Bo Bendsneyder (P12): “P12 is oké, maar belangrijkste is dat goede gevoel terug is”

2801
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Rafa Marrodan

Bo Bendsneyder passeerde zondag op het Pertamina Mandalika International Street Circuit als twaalfde de finish. De Pertamina Mandalika SAG Team coureur had lange tijd zicht op een top tien klassering, een enigszins onbezonnen actie van een collega coureur zorgde ervoor dat de Nederlander in de slotfase nog een aantal posities prijs moest geven.

Bo Bendsneyder kende zondag op het Pertamina Mandalika International Street Circuit een uitstekende start van de wedstrijd. De Nederlander wist zich goed staande te houden zo rond de tiende plaats. In de slotfase van de race, in een gevecht voor de negende plaats kreeg de Nederlander een flinke beuk van een collega coureur waardoor hij naast de baan raakte. Bij deze actie gingen er kostbare seconden en een aantal posities verloren waardoor uiteindelijk de twaalfde plaats zijn deel werd.

Bo Bendsneyder: “Ik ben superblij dat het goede gevoel weer terug is. Ik wil mijn crew bedanken omdat ze heel hard hebben gewerkt en altijd in me bleven geloven. We hebben een aantal grote dingen veranderd om het juiste gevoel terug te krijgen en daardoor kon ik vandaag vechten voor belangrijke posities in de race. Ik streed lang voor de negende positie, maar helaas kreeg ik flinke duw op het moment dat ik een andere rijder inhaalde waardoor ik naast de baan raakte. Door dit voorval verloor ik in die bewuste ronde ongeveer drie seconden. Zonder deze actie zou ik negende of tiende zijn geworden. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal in het racen, maar het belangrijkste is dat het goede gevoel terug is waardoor we weer met de top mee kunnen strijden. We moeten komend weekend in Australië weer een stap voorwaarts zien te maken!”

Bendsneyder heeft na vijftien Grand Prix weekenden 26 WK-punten achter zijn naam staan en bezet daarmee de negentiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

De volgende ronde van het MotoGP World Championship wordt verreden in het weekend van 20 t/m 22 oktober op het Phillip Island Circuit in Australië.Handige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.


 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’