Bo Bendsneyder heeft vrijdag de eerste dag van de Shark Helmets Grand Prix de France in Le Mans afgesloten met de twaalfde rondetijd achter zijn naam. In de laatste ronde van de tweede vrije training in Le Mans wist de NTS RW Racing GP- coureur een snelle ronde van 1’37.101 op de klok te zetten, een tijd die hem voorlopig aan een plaats in Q2 hielp.

De eerste dag van de Grand Prix van Frankrijk was geen gemakkelijke, want er stond aardig wat druk op de NTS RW Racing GP-coureur. De weersvooruitzichten voor zaterdag gaan uit van regen en dat betekent dat de tijden van de eerste twee trainingen bepalend kunnen zijn voor wie rechtstreeks doorgaat naar Q2 en wie het via Q1 moet proberen. Het was dus voor de Rotterdammer zaak om er op dag 1 meteen goed bij te staan.

Dat lukte in beide gevallen heel aardig. Bendsneyder sloot de eerste training af met de elfde tijd. In de tweede training was het meer bewolkt en daardoor was het minder warm dan verwacht, maar wel iets vochtiger en drukkender. In deze middagsessie verbeterde Bendsneyder zijn snelste tijd uit de ochtendsessie nog eens.

De Nederlander ging in de beginfase bewust op een gebruikte band naar buiten met het plan daarop dertien rondes te rijden op racesnelheid. De band werd vrij snel minder, eerde dan gedacht, maar Bendsneyder besloot toch om niet naar binnen te gaan en door te rijden volgens plan.

Bo Bendsneyder (P12): “Doorrijden op een versleten band was een klein risico, maar ik ben blij dat ik het toch heb gedaan, want dat leverde veel informatie op die we voor de race goed kunnen gebruiken. Met een nieuw bandje kon ik vervolgens stap voor stap opbouwen naar een goede tijd. Ik wist waar ik het kon vinden en heb al die eindjes in de laatste ronde aan elkaar geknoopt, ondanks dat ik veel alleen gereden heb, met als resultaat een goede rondetijd. Daar moet je een beetje geluk mee hebben, maar als het allemaal lukt, komt er dus een goede tijd uit. Ik ben er heel blij mee.”

Bendsneyder’s teamgenoot Steven Odendaal noteerde vrijdag een snelste ronde van 1’37.713, een tijd waarmee de Zuid-Afrikaan na twee vrije trainingen de drieëntwintigste plaats inneemt in het wederom zeer competitieve Moto2 veld.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App