Bo Bendsneyder heeft zich zaterdagmiddag op Circuit de Barcelona – Catalunya als veertiende weten te kwalificeren voor de zondagmiddag te verrijden Moto2 race van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Een keurige prestatie en vooralsnog het beste kwalificatieresultaat van de Nederlander tot nu toe dit seizoen.

Bo Bendsneyder mag zondagmiddag in Catalunya vanaf de veertiende plaats op de startgrid aan de zevende Moto2 race van het seizoen beginnen. De NTS RW Racing GP coureur begon zaterdagochtend goed aan de tweede dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya ondanks dat dit nog niet echt zichtbaar was op de tijdlijst. De Nederlander wist zich mede hierdoor niet rechtstreeks te plaatsen voor Q2, maar gezien het goede gevoel en de stap die gemaakt was in de derde vrije training begon de Nederlander vol vertrouwen aan Q1 om zich alsnog te plaatsen bij de reeds veertien rechtstreeks geplaatste collega coureurs.

Hierin slaagde Bendsneyder met verve door in deze sessie de snelste rondetijd op de klok te zetten en een aantal bekende namen als Jorge Martin, Iker Lecuona, Nicolo Bulega, Brad Binder, Xavi Vierge en Dominique Aegerter achter zich te houden.

In Q2 wist Bendsneyder niet meer aan zijn snelste rondetijd uit Q1 te komen, dit vanwege een gedwongen maar zeker ook bewuste bandenkeuze, maar ondanks dit wist hij zich goed staande te houden en een veertiende startplaats voor de zondagmiddag te verrijden race af te dwingen.

Bendsneyder heeft dit weekend voor het eerst de beschikking over nieuwe onderdelen van NTS en met name de nieuwe kuip lijkt een verbetering.

“Deze nieuwe onderdelen maken niet alleen de machine beter, maar doen ook veel voor het vertrouwen van de rijders”, merkte NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Bo heeft een uitstekende kwalificatie gereden, met een prima resultaat.”

Bo Bendsneyder (P14): ““Ik ben heel blij met de kwalificatie. Ik kon mijn rondetijden flink verbeteren, vooral dankzij een paar aanpassingen aan de voorkant van de machine na FP3. Daarmee kon ik met veel meer vertrouwen de bochten insturen en vooral in de laatste sector had dat effect. Dat ik in Q2 de tijden van Q1 niet kon verbeteren, kwam doordat ik met een andere band reed. De band die we in Q1 gebruikten, wilden we bewaren voor de race. Ik heb een goed gevoel, dus ik kijk uit naar de race. We gaan er zondag wat moois van maken.”

De Catalaanse Moto2 race gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App