Bo Bendsneyder heeft zich zaterdag op Phillip Island als twintigste gekwalificeerd voor de zondag te verrijden Moto2 race van de Pramac Generac Australian Motorcycle GP. Vanwege een gridpenalty van Sam Lowes mag de Nederlander zondag vanaf P19 op de grid aan de Australische Moto2 race beginnen.

De harde wind en een beetje regen maakten de zaterdag op Phillip Island erg lastig en onvoorspelbaar. Bo Bendsneyder kwam ’s ochtends in de derde vrije training tot de vijftiende tijd, wat net niet genoeg was voor rechtstreekse plaatsing voor QP 2.

In QP1 zette de Nederlander vervolgens al snel een rondetijd van 1’34.970 op de klok, een rondetijd die aanvankelijk genoeg leek voor een plaats bij de eerste vier en dus plaatsing voor QP2. Bendsneyder wist zijn eigen snelste rondetijd echter niet meer te verbeteren, waardoor hij naar de zesde plaats zakte met als gevolg geen QP2 en vooralsnog een twintigste startplaats voor de race van zondag.  Maar vanwege een gridstraf voor Sam Lowes, wegens een levensgevaarlijke actie op Raffin in FP2 op vrijdag, betekende dat de negentiende startplaats voor Bendsneyder.

Bo Bendsneyder: “De kwalificatie liep niet zoals ik wilde. Ik had best een goede tijd, maar liep aan het einde van de ronde tegen wat verkeer aan. Daarna kwam het steeds niet goed uit wat verkeer betreft en daarom besloot ik om een gaatje te laten vallen zodat ik meer ruimte had. Juist toen ik vrij baan had, was het in bocht 1 nat en kon ik geen snelle ronde meer rijden. Jammer, want een plaats bij de eerste vier en dus doorgaan naar QP2 had er wel ingezeten. Ik had veel moeite met de wind vandaag, veel meer dan gisteren. De verwachting is dat het morgen minder hard waait, waardoor ik hopelijk ook het goede gevoel van gisteren weer terug kan krijgen. Ik denk dat er toch wel een mooie wedstrijd in kan zitten vanaf de negentiende plaats.”

Voor Bendsneyder’s teamgenoot Jesko Raffin viel het kwartje zaterdag op Phillip Island de goede kant op. De Zwitser, die Phillip Island als zijn meest favoriete circuit beschouwd, bezorgde met een zevende startplaats het Nederlandse NTS RW Racing GP het beste kwalificatie resultaat sinds men gebruik maakt van een NTS chassis.

De Moto2 race op Phillip Island begint zondag om 03.20 uur Nederlandse (winter)tijd.

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App