Bo Bendsneyder is zondag in Mugello als negentiende geëindigd in de Moto2 race van de Gran Premio d’Italia Oakley. De NTS RW Racing GP-coureur had het geluk in de eerste ronde van de race voor de derde keer dit seizoen niet aan zijn zijde met het gevolg dat hij al na twee bochten voor een onmogelijke opgave stond om in de punten te finishen.

Bo Bendsneyder begon zondagmiddag in Mugello vanaf de twintigste plaats op de grid aan de zesde Moto2 van het seizoen. De Nederlander kende dit keer een redelijke start en wist meteen een viertal plaats goed te maken. In de tweede bocht ging het echter mis toen een collega coureur van zijn lijn afweek, Bendsneyder naar buiten werd gedwongen om vervolgens alle zeilen moest bijzetten om de gevallen Iker Lecuona te ontwijken.

De Nederlander kon zelf ternauwernood een crash voorkomen maar moest hierdoor wel vanuit het achterveld zijn race vervolgen. In het competitieve Moto2 veld ben je dan op voorhand al kansloos. Bendsneyder wist de aansluiting te vinden bij een groepje om zich gedurende de race hier los van te rijden. Meer dan een negentiende plaats zat er echter niet in en de Nederlander sprak na afloop dan ook terecht van een verloren en waardeloze race.

We zochten de Nederlander direct na afloop van de race op, beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App