Bo Bendsneyder heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Japanse Grand Prix in Motegi de negentiende rondetijd op de klok weten te zetten. Gezien de omstandigheden een keurige prestatie van de Tech 3 Racing Team coureur.

De omstandigheden waren vrijdag in Motegi verre van ideaal. Af en toe een regenbui tijdens de eerste dag van de Japanse Grand Prix zorgden ervoor dat de coureurs niet het gewenste aantal ronden gereden konden worden en regelmatig aanpassingen gedaan moesten worden aan de set-up.

Ondanks de verraderlijke omstandigheden bleven Bendsneyder en zijn ervaren Tech 3 Racing Team crew rustig, iets dat in de laatste minuut van de eerste vrije training resulteerde in een flinke verbetering van zijn eigen tot dan toe snelste rondetijd en na afloop van deze sessie een keurige vijftiende plaats op de tijdlijst.

Later op de dag, tijdens de tweede vrije training, werden de omstandigheden beter en beter en gingen de rondetijden dan ook gestaag naar beneden. Bendsneyder hield zich in deze sessie als Rookie opnieuw goed staande en noteerde de negentiende rondetijd van de sessie, een positie die aangezien nagenoeg sneller rondging in de tweede sessie tevens de positie werd op de gezamenlijke lijst na de eerste twee vrije trainingen.

Bo Bendsneyder, Tech 3 Racing Team, snelste ronde1’53.984 (P19): “Het was vandaag best lastig gezien de weersomstandigheden, maar uiteindelijk hebben we goed kunnen werken onder deze omstandigheden. We zullen zien en moeten afwachten wat er morgen gaat gebeuren. Het lijkt er nu op dat de omstandigheden vergelijkbaar zullen zijn, mede hierom hebben we ons vandaag gefocust op het vinden van een goede set-up voor zaterdag. Tenslotte ben ik blij met het werk dat we tot nu toe hebben kunnen doen, dus laten we kijken wat ons morgen zal brengen.”

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App