Starten vanaf de 21e plaats op de grid maakt de Britse Grand Prix er op voorhand niet gemakkelijker op voor Bo Bendsneyder. Er wacht de NTS RW Racing GP-coureur dus een pittige klus zondagmiddag op Silverstone.

Aan het einde van de eerste dag had Bo Bendsneyder goede hoop op het bereiken van de tweede kwalificatieronde, wat in elk geval een startplaats bij de eerste achttien zou inhouden. Zowel in FP3 als in Q1 kwam Bendsneyder in de buurt, maar zijn inspanningen waren net niet genoeg. In Q1 eindigde de Nederlander, die in 2016 op het podium stond op Silverstone, als zevende met een tijd van 2.05.601, waardoor hij zondagmiddag vanaf de 21ste plaats aan de race zal beginnen.

Bo Bendsneyder: “Zeker in het begin van Q1 was er veel verkeer en waren veel jongens aan het wachten op een sleepje. Mijn plan was ook om een slipstream te proberen te pakken, maar het duurde te lang. Ik wilde de banden niet te veel laten afkoelen, dus ik ben alleen gegaan. Ik heb het maximale geprobeerd, maar dat was niet genoeg. Zonder kleine foutjes had het twee tienden sneller gekund en met een sleepje nog wel iets sneller; dan had ik het kunnen halen. Maar ook dan was Q2 sowieso lastig geweest, zeker zonder slipstream. Ondanks dat heb ik toch wel een goed gevoel met de motor. Het is jammer dat we vanaf plaats 21 moeten komen, maar ik ga er alles aan doen om punten te pakken.”

De Moto2 race zondagmiddag zal niet zoals gebruikelijk is tijdens de Europese Grand Prix weekenden om 12:20 uur van start gaan maar pas om 15:30 uur Nederlandse tijd. In Silverstone staat de Moto2 race namelijk pas na de MotoGP race op het programma.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App