Bo Bendsneyder (P25): ‘Dat maakt het er voor de race niet gemakkelijker op’

91
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Buriram | foto© Randy van Maasdijk

Een zeer lokaal regenbuitje gooide zaterdag roet in het eten in de slotfase van de eerste kwalificatie op het Chang International Circuit. Door een plotselinge natte plek in bocht 3 zag Bo Bendsneyder geen kans meer om een perfecte ronde te rijden. Het gevolg een teleurstellende vijfentwintigste startplaats voor de race van zondag.

De tweede dag van de PTT Thailand Grand Prix verliep grillig. De derde vrije training liep zaterdagochtend forse vertraging op door een paar hoosbuien. De baan droogde vervolgens wel vlot op, zodat de Moto2 training onder nagenoeg droge omstandigheden werd verreden. Ook de kwalificatie leek droog te zijn, maar in de slotfase van Q1 viel er plotseling in bocht 3 een buitje, waardoor een aantal coureurs onderuitgingen en de rest de ronde niet volgens plan kon afmaken.

Bendsneyder was juist bezig aan een snellere ronde en een verbetering van zijn eigen snelste tijd, maar moest deze na het zien van een aantal crashes laten lopen. De NTS RW Racing GP-coureur start zodoende zondag vanaf de 25e plaats op de grid, twee plekken achter zijn Zwitserse teamgenoot Jesko Raffin.

Bo Bendsneyder (P25): “Jammer van de kwalificatie. Ik kon niet de rondetijd rijden die ik wilde rijden. Dat maakt het er voor de race niet gemakkelijker op. Ik hoop dat de snelheid morgen goed is, want ik heb maar één doel en dat is zoveel mogelijk plaatsen winnen. Daar ga ik alles voor geven.”

De Moto2 race op het Chang International Circuit gaat zondagochtend om 07:20 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App