Bo Bendsneyder is zondag op Circuit de Barcelona – Catalunya als achttiende geëindigd in de Moto2 race van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Een teleurstellend resultaat voor de Nederlander die er na zijn sterke kwalificatie van zaterdag beloofde er zondag in de race iets moois van te zullen maken.

Voorafgaand aan de zevende Moto2 race van het seizoen, zondagmiddag op Circuit de Barcelona – Catalunya, had Bo Bendsneyder snode plannen en was hij vastberaden om er iets moois van te maken na zijn veertiende startplaats – zijn beste kwalificatie resultaat tot nu toe in de Moto2 klasse.

De beloftes van de Nederlander konden echter al na een halve ronde de prullenbak in. Bendsneyder verklooide zijn start volledig, viel terug van de veertiende na de eenentwintigste plaats. Wat het helemaal zuur maakte dat hij bij de eerste doorkomst zelfs zijn vanaf de 27e plaats op de grid gestarte teamgenoot Steven Odendaal voor zich moest dulden.

Ondanks dat Bendsneyder zich vervolgens nog enigszins leek te herpakken, even nog naar de zeventiende plaats wist te komen was het vervolgens kommer en kwel wat de NTS RW Racing GP coureur liet zien.

“We hadden meer verwacht, aldus NTS RW Racing GP teammanager Jarno Janssen direct na afloop van de race. “Het is jammer dat het goede kwalificatieresultaat van Bo zo snel verloren ging. De rondetijden gingen zo gelijk op dat het onmogelijk was om verder te komen. We waren liever met een beter resultaat naar onze thuiswedstrijd in Assen vertrokken, maar ik heb er vertrouwen in dat we daar wel kunnen laten zien wat we als team in onze mars hebben.”

Vanzelfsprekend baalde Bendsneyder na afloop van de race zelf ook. De 205 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen klaagde over een gebrek aan grip achter en een teveel spinnende machine bij het uitkomen van de bochten.

“Ik baal enorm van het resultaat,” aldus een teleurgestelde Bendsneyder direct na de race. “Het is heel raar, want we hadden dezelfde setup die zaterdag zo goed werkte, maar ik had de grootste moeite om de motor overeind te houden bij het uitkomen van de bochten. De band spinde veel meer dan gisteren en daardoor kwam ik per ronde drietiende tekort om mee te kunnen doen om de punten. Echt heel jammer, want het team heeft ontzettend hard gewerkt en ik had die inspanningen graag terugbetaald met een mooi resultaat. We hebben dit weekend wel een goede stap gemaakt met betrekking tot de kwalificatie en dat is positief. Dinsdag testen we nog in Barcelona en hopelijk kunnen we dan uitvinden wat we moeten verbeteren in de setup.”

Wat de oorzaak ook moge zijn, welke technische tegenslagen er ook ten grondslag lagen aan dit resultaat. Het moge duidelijk zijn, een race win je niet in de eerste ronde maar je kunt hem er wel verliezen…….dat was vandaag in Catalunya in ieder geval het begin van een teleurstelling.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App