Na een 23e tijd in de eerste vrije training en een 22e tijd in de tweede vrije training tijdens de Motul TT Assen staat Bo Bendsneyder in de gecombineerde tijdlijsten als 23e geklasseerd. Ondanks enkele technische problemen is de Nederlander slechts een seconde van de snelste coureur verwijderd en weet hij dat het beter kan.

Op vrijdag werden de eerste twee vrije trainingen verreden van de jaarlijkse Dutch TT op het TT Circuit Assen. De enige Nederlandse vaste deelnemer in de Grands Prix is Bo Bendsneyder die na de eerste twee verreden vrije trainingen als 23e algemeen geklasseerd staat in de Moto2 klasse. De Tech 3 Racing Team coureur had te maken met enkele technische problemen maar wist toch respectabele rondetijden te rijden. De 19-jarige Bendsneyder weet dat er meer in zit en hoopt er de komende dagen meer uit te slepen en kijkt uit op een top tien klassering.

Bo Bendsneyder – Tech 3 Racing Team – P23 – 1’39.579 +1.091: “Uiteindelijk denk ik dat het niet een hele slechte dag was. Ondanks de positie, die er niet zo goed uit ziet, maar een seconde er vanaf. We hebben met veel problemen gereden en ik denk als we die niet meer hebben we nog wel een stap kunnen maken. Ik had veel trillingen aan de voorkant wat het rijden een stuk moeilijker maakt. Ik denk dat het mogelijk is om een seconde goed te maken maar in ieder geval een ruime halve seconde goedmaken om in de buurt van de top tien te staan zou goed zijn. Ik ga de sessies terugkijken om te kijken wat de andere coureurs doen, of ze later remmen, juist eerder, zien wat ik er van kan leren en we de rondetijd kunnen verbeteren.”

“De druk is er zeker maar in dit paddock moet je vanaf Qatar presteren. Nu ik nog geen zekerheid heb over de toekomst moet het helemaal gebeuren. Die druk staat er altijd op. Maar ik blijf rustig en ik ga gewoon m’n ding doen.”

De Moto2 klasse zal zaterdagochtend om 10:50 uur in actie komen voor de derde vrije training met ’s middags om 15:05 uur de kwalificatie.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag