Bo Bendsneyder: ‘Top vijf had er zeker weten ingezeten’ (video)

21
Bo Bendsneyder (64) | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Bo Bendsneyder reed zondagochtend tijdens de Motul TT Assen zijn beste race van het seizoen. De Nederlander reed lange tijd mee voor de winst maar ging helaas enkele meters voor de finishlijn onderuit.

Het Nederlandse publiek kon op de racedag van de Motul TT Assen genieten van een landgenoot die streed voor de overwinning. Bo Bendsneyder mocht de Moto3 race vanaf de tweede plaats op de grid starten en kon goed meekomen met de kopgroep. De Red Bull KTM Ajo coureur reed zelfs enkele keren aan de leiding, dit tot grote vreugde van de meer dan 100.000 toeschouwers.

In de zestiende ronde werd Bendsneyder in de Strubben aangetikt, moest daardoor even uitwijken om vervolgens als elfde achteraan de groep weer aan te kunnen sluiten. Toch vocht de Rotterdammer zich in de laatste ronde knap terug en ging hij als vijfde de bekende Geert Timmer bocht in. Doordat Gabriel Rodrigo op de ideale lijn reed moest Bendsneyder naar buiten uitwijken en kwam ten val.

Wel gleed de Nederlander nog als tiende over de finish, maar aangezien hij niet in contact was met zijn KTM machine toen hij de lijn passeerde geldt de finish niet en kreeg de Nederlander een DNF achter zijn naam.

Onderstaand de uitleg van Bendsneyder over zijn race.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag