Maandag 20 februari presenteerde KTM Factory Racing in het Oostenrijkse Munderfing de drie officiële KTM fabriekteams die komend seizoen actief zullen zijn in het MotoGP wereldkampioenschap. Natuurlijk ontbrak landgenoot Bo Bendsneyder niet als coureur van het Red Bull KTM Ajo Moto3 Team.

Sinds het seizoen 2012 bestaat er een samenwerking tussen KTM en Red Bull. Onderdeel van deze samenwerking is het Red Bull KTM Ajo Team. Sinds de komst van Red Bull als titelsponsor wist het professionele team onder leiding van de Fin Aki Ajo al twee keer de Moto3 wereldtitel in de wacht te slepen (Sandro Cortese in 2012 en Brad Binder in 2016).

Na het behalen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup titel in 2015 wist Bo Bendsneyder voor het seizoen 2016 een door veel coureurs zo felbegeerd zitje te verwerven binnen het KTM fabrieksteam waar hij de teamgenoot werd van Brad Binder. Terwijl Binder het afgelopen seizoen de Moto3 wereldtitel in de wacht sleepte groeide de talentvolle Rotterdammer in de schaduw van de Zuid Afrikaan uit tot een volwaardig en verdienstelijk Moto3 coureur die in zijn debuutseizoen maar liefst twee keer na afloop van een wedstrijd het podium mocht beklimmen.

Inmiddels heeft Binder de overstap gemaakt naar de Moto2 klasse, heeft Bendsneyder zijn overeenkomst met het team met een jaar verlengd en heeft hij de snelle Italiaan Niccolò Antonelli als zijn nieuwe teamgenoot mogen verwelkomen.

De afgelopen wintermaanden is er door KTM en het Red Bull KTM Ajo Team hard gewerkt tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, iets dat al zijn vruchten af heeft geworpen tijdens de afgelopen wintertest in Valencia waar Bendsneyder liet zien met de snelsten van het veld mee te kunnen en brutaalweg de snelste rondetijd op de klok wist te zetten.


Naast de uitstekende prestaties gedurende de wintermaanden werd maandag ook nog eens een prachtige nieuwe kleurstelling onthuld van de Moto3 machine waarmee Bendsneyder en Antonelli komend seizoen op jacht gaan naar succes.

Met deze resultaten tijdens de testdagen op zak en na de onthulling van de fantastisch ogende nieuwe KTM Moto3 machines wordt er dan ook reikhalzend uitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen, een seizoen waarin de verwachtingen hoog gespannen zijn.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo:

“Het is heel special om hier de KTM motoren uit alle drie klasses bij elkaar te hebben. De nieuwe kleuren zijn erg mooi; ik ben echt heel trots deel uit te maken van het Red Bull KTM Ajo Team. Ik kijk er naar uit om, na een goede test in Valencia, in Jerez voor het eerst te gaan testen met het nieuwe design. Tijdens de laatste test van 2016 in Jerez ging het al goed, dus we hebben inmiddels al een goede set-up weten te vinden, we zullen deze nu moeten zien te verbeteren.”

Bendsneyder en Antonelli zullen voor het eerst in de nieuwe kleuren te bewonderen zijn op het circuit tijdens de officiële IRTA test voor de Moto2 en Moto3 klasse welke van 27 februari t/m 01 maart aanstaande op het programma staat op het circuit van Jerez de la Frontera.

 

Klik op de volgende link voor meer foto’s: Fotoverslag KTM Factory Racing Teampresentatie