Bo Bendsneyder eindigde zondag op het Chang International Circuit als veertiende in de Moto2 race van de PTT Thailand Grand Prix. De Tech 3 Racing Team coureur behaalde daarmee niet zijn eerste Moto2 WK punten, hij werd hiermee tevens de eerste Nederlander ooit die punten heeft weten te scoren in deze wereld’s meest competitieve wegraceklasse.

Bo Bendsneyder heeft zondag in Buriram, Thailand zijn eerste Moto2 WK punten weten te scoren door in de Moto2 wedstrijd van de PTT Thailand Grand Prix als veertiende de finish te passeren, en dat uitgerekend in zijn veertiende Moto2 race (15e Grand Prix maar de races tijdens de Britse Grand Prix in Silverstone werden vanwege de slechte weersomstandigheden afgelast).

Een aantal keren zat de Nederlander er al dichtbij, tijdens de Dutch TT wist hij zelfs al eens als veertiende de finish te passeren om vervolgens door een tijdstraf als zeventiende geklasseerd te worden en ernaast te grijpen, maar zondag was het tijdens de vijftiende Grand Prix van het seizoen dan eindelijk zover, Bendsneyder passeerde voor de tweede keer dit seizoen als veertiende de finish en deze keer werd hij wel beloond met 2 zwaarbevochten WK punten.

Na zondagochtend al goede tijden op de klok te hebben gezet tijdens de warm-up kende Bendsneyder later op de dag een redelijke start van de race. Na een aantal ronden kwam de Nederlander echt op stoom, werden er goede en constante rondetijden op de klok gezet en zagen een aantal coureurs de Tech3 Racing Team coureur langszij komen. Uiteindelijk leverde dit alles een meer dan verdienstelijke veertiende plaats op en konden de eerste twee punten van het seizoen mee naar huis genomen worden.

Bo Bendsneyder: “Ik ben echt blij met de race! In het begin had ik moeite om twee of drie coureurs in te halen, daarbij verloor ik best wel veel tijd. Maar de jongens gaven me voor deze race een geweldige fiets waarmee in constante rondetijden kon rijden en kon blijven pushen gedurende de race. We wisten in de slotfase van de race zelfs nog de aansluiting te vinden bij de jongens die voor de twaalfde plaats streden. Uiteindelijk kwamen we als veertiende over de finish, iets meer dan twee seconden achter mijn teamgenoot. Ik moest van ver komen, maar ik gaf nooit op, bleef pushen en uiteindelijk bereikten we de zo felbegeerde WK punten. Nu moeten we de volgende race ons gaan richten op de kwalificatie, dit om daar niet zo veel tijd te verliezen waardoor we in het begin van de race van te ver moeten komen. Ik wil het hele team bedanken voor het fantastische werk. We werken het hele seizoen zo hard, wat een moeilijk seizoen is, maar nu heeft het zijn vruchten afgeworpen. Ik ben er blij mee en kijk nu al uit naar de volgende race.”

Het verhaal van de Nederlander direct na afloop van de race liever beluisteren? Klik dan op onderstaande audiolink:

Tech 3 Racing Team teambaas Hervé Poncharal was de voorgaande races nog wel eens kritisch aan het adres van zijn rijders, dit keer was de Franse teambaas uitermate te spreken over het optreden van zijn twee pupillen die vandaag met een twaalfde en veertiende plaats beide WK punten wisten te scoren.

Hervé Poncharal: “Vanaf het begin van de week zijn we erg blij geweest in Thailand – een geweldig land, geweldige mensen, geweldige organisatie, super circuit, maar onze kers op de taart was een echt sterke Moto2 race. Remy Gardner kende een ongelooflijke goede start, slaagde erin om te positie vast te houden, te vechten met Xavi en de herinneringen van deze goede oude dagen toen ze teamgenoten waren kwamen meteen weer bovendrijven. Uiteindelijk scoorde hij een 12e plaats en kreeg hij vier belangrijke punten. Het was een zware race met de hitte, maar het is duidelijk, Remy is het tweede deel van het jaar echt sterk, gericht bezig, werkt hard, is leergierig en begrijpt het spelletje steeds beter en ik ben dan ook erg trots op hem. Dit is een geweldige 50 procent van het team, maar het andere deel heeft het ook super gedaan. Ik wil Bo feliciteren met zijn eerste WK punten van het jaar. Het was tot nu toe een zeer moeilijk seizoen voor hem, we kennen het potentieel van deze jongeman. Hij is niet alleen een charmante en leuke kerel, maar ook een snel coureur, hoewel het voor hem misschien wat moeilijker was dan hij voorafgaand aan het seizoen verwachtte. Zijn start was vandaag niet ideaal, maar zijn tempo was ongelooflijk. Ik denk dat hij in het tweede deel van de wedstrijd het tempo voor de top 10 had. Hoe dan ook, we hadden vandaag twee coureurs in de punten, Remy vier punten en Bo met twee. Ik ben erg blij voor het hele team, want het hele Moto2-team heeft hard gewerkt. Natuurlijk ben ik blij voor Remy, maar ik zou zeggen dat ik nog gelukkiger ben voor Bo, want als je zo vaak dichtbij de punten bent en dit is ronde 15, dan heb je steeds vaker het gevoel dat deze punten nooit zullen komen, maar nu heeft hij het begrepen en ik hoop dat hij nog voor het einde van het jaar meer dan genoeg zal krijgen. Dank aan iedereen!”

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App