Bo Bendsneyder: ‘We hebben een goede kwalificatie gereden vandaag’

43
bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© KTM images

Bo Bendsneyder wist zaterdagmiddag in Silverstone tijdens de kwalificatie de zevende rondetijd op de klok te zetten. Vanwege een penalty – naar aanleiding van zijn crash met John McPhee op de Red Bull Ring – zal de Nederlander zondagmiddag echter vanaf de tiende plaats op de grid aan de wedstrijd moeten beginnen.

Nadat Bo Bendsneyder vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen een tweede en derde tijd op de klok zette waren de verwachtingen zaterdag hooggespannen. Zaterdagochtend tijdens de derde vrije training zorgde een nog deels natte baan voor een niet veelzeggende sessie. Veel coureurs, waaronder Bendsneyder, namen geen onnodige risico’s aangezien de voorspellingen voor de rest van het weekend goed waren.

De kwalificatie zaterdagmiddag werd dan ook verreden op een volledig droge baan en de Red Bull KTM Ajo coureur was zelfs meteen bovenaan de lijst te vinden. Deze tijd bleek even later niet geldig en werd door de wedstrijdleiding dan ook resoluut van het scherm gehaald. Bendsneyder liet zich er echter niet door uit het veld slaan want niet veel later stond de naam van de Rotterdammer al weer keurig als vijfde vermeld op de lijst.

Maar zoals meestal het geval is tijdens een Moto3 kwalificatie zat ook in deze sessie het venijn weer in de staart. Nagenoeg de hele tijdlijst werd in de laatste twee minuten op zijn kop gezet. Ook Bendsneyder verbeterde zijn eigen snelste tijd in de laatste minuut, dit ondanks een iets mindere eerste sector, waarmee hij bij het vallen van de vlag de zevende positie innam.

Ondanks zijn zevende rondetijd zal de Nederlander zondag vanaf de tiende plaats op de grid aan de wedstrijd moeten beginnen, dit vanwege een penalty die hij zondagmiddag na afloop van de Moto3 race op de Red Bull Ring opgelegd kreeg vanwege zijn crash gedurende de race met John McPhee.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo (zevende rondetijd, tiende startplaats):

“We hebben een goede kwalificatie gereden vandaag. Ik was constant – met name in de eerste run waar ik meerdere 2’13s kon rijden. Dat is positief. Ook was de laatste ronde niet slecht. Misschien had ik er meer van verwacht, je hebt altijd een beetje geluk nodig tijdens de kwalificatie en dat hadden we vandaag niet. Onze pace is niet verkeerd en we hebben een sterke spirit voor de race. Morgen zal er na de start een grote groep zijn van zo’n 10 of 12 rijders. Van daaruit zullen we zien wat er gaat gebeuren.”

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag