Bo Bendsneyder: ‘We hadden helaas geen nieuwe banden meer’

58
Bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Aragon | foto© Randy van Maasdijk

Bo Bendsneyder kwalificeerde zich zaterdagmiddag in Aragon als zesentwintigste voor de zondag te verrijden Moto2 race van de Gran Premio Movistar de Aragón. Na een sterk gereden zaterdagochtend sessie niet de startplaats waar de Nederlander vooraf op gehoopt had.

Bo Bendsneyder reed zaterdagochtend een sterke derde vrije training, waar hij zijn snelste rondetijd van de eerste dag met maar liefst 0,689 seconde wist te verbeteren. De Nederlander eindigde deze sessie als eenentwintigste maar het verschil van slechts 0,981 seconde met de snelste man van het veld Alex Marquez bood perspectief voor de later op de dag te verrijden kwalificatie.

Een misrekening zo bleek, Bendsneyder en zijn Tech 3 Racing Team crew hadden namelijk verwacht direct in het begin van de kwalificatie de snelste tijd op de klok te kunnen zetten. Dit bleek niet het geval, diverse coureurs sloegen in het tweede deel van de kwalificatie toe, helaas had de Nederlander op dat moment geen verse banden meer.

Ondanks deze misrekening is Bendsneyder optimistisch over de 21 ronden tellende race van zondag die om 12.20 uur lokale tijd van start zal gaan.

Bo Bendsneyder, Tech 3 Racing Team, snelste ronde 1’54.720 (P26):

“Over het geheel genomen ben ik niet tevreden met mijn kwalificatie. Vanochtend monteerden we een nieuwe band omdat we verwachten dat we onze snelste rondetijd tijdens kwalificatie konden rijden tijdens onze eerste exit, maar dit bleek dus niet het geval.  Anderen lieten zien dat het ook tijdens de laatste run kon, maar helaas konden we toen niets meer doen, simpelweg omdat we geen nieuwe banden meer over hadden. Het was echt moeilijk, maar ik denk dat ons tempo niet heel slecht is. Mijn gevoel is vrij goed. We moeten nog wat kleine dingen aan de voorkant verbeteren, maar ik kijk uit naar de race en zal proberen daar mijn tempo vast zien te houden.”

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App