Het was zaterdagmiddag geen gemakkelijke kwalificatie in Oostenrijk voor Bo Bendsneyder. De NTS RW Racing GP-coureur begint zondag de Moto2-race vanaf de 23e plaats op de grid. Toch ziet de Nederlander kansen op punten op de uitdagende Red Bull Ring.

Het doel was om Q2 te bereiken, maar dat lukte net niet. Bo Bendsneyder eindigde in Q1 als negende. Opnieuw waren de verschillen erg klein. In FP3 bijvoorbeeld zaten er maar liefst 26 coureurs in dezelfde seconde. In de kwalificatie was het niet veel anders.

Bendsneyder’s snelste ronde van 1’29.632, die hem de 23e startplaats opleverde, was slechts 0,9 seconde verwijderd van de tijd waarmee Tetsuta Nagashima zijn eerste Moto2 pole greep.

Bo Bendsneyder: “Het is jammer dat we niet door Q1 zijn geraakt. Helaas hebben we net niet het stapje kunnen maken dat de rest wel heeft kunnen zetten. Qua setup heb ik wel een goed gevoel en ik denk ook dat ik over een race-afstand een constante, goede snelheid heb. Het doel is en blijft om punten te pakken en ik zie daar best kansen voor. Het ziet ernaar uit dat er morgenochtend kans is op regen. Het is hier in de bergen altijd maar afwachten wat het weer doet.”

Op de achtste rij heeft de Nederlander gezelschap van Jonas Folger en Sam Lowes – ook niet de minsten en het bewijs hoe competitief de Moto2 klasse is.