Bo Bendsneyder: ‘We kunnen niet blij zijn met dit resultaat’

91
Bo Bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Bo Bendsneyder kende zondag een moeilijke race op het circuit van Catalunya. Na een goede start kreeg de Red Bull KTM Ajo coureur al vroeg in de race te kampen met bandenproblemen. Meer dan een vijftiende plaats zat er hierdoor niet in.

Bo Bendsneyder kende een goede start van de race en hij pakte meteen twee plekken om vervolgens als elfde door te komen. In de beginfase van de race kon de Nederlander zich handhaven in de eerste groep maar al na vijf ronden merkte hij dat de banden al snel minder werden.

Het vervolg van de race was moeilijk en Bendsneyder zakte uiteindelijk naar een negentiende plek. In de slotfase, mede ook vanwege een aantal crashes voor hem, wist de immer strijdlustige Nederlander nog weer een aantal plaatsen terug te winnen om uiteindelijk als vijftiende de finish te passeren.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo (P15):
“Het was best wel een moeilijke race. Na vijf of zes ronden waren beide banden al minder aan het worden. Ik weet niet of dat aan het rubber of aan onze configuraties lag maar ik voelde dat de slijtage erg snel ging. Daarna werd het voor mij een race van overleven. We kunnen niet blij zijn met dit resultaat omdat we volgens mij veel meer in onze mars hebben. Wel moeten we dankbaar zijn voor het laatste punt die we hebben kunnen pakken. We zullen hier nu twee dagen gaan testen en we zullen ons proberen te verbeteren voor de volgende race in Assen, we zullen zien hoe het daar gaat.”

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag