Bo Bendsneyder sloot vrijdag de eerste dag van de Gran Premio Movistar de Aragón af met de achtste rondetijd achter zijn naam. De Red Bull KTM Ajo coureur reed zijn snelste rondetijd vrijdagochtend in de eerste vrije training op een droge baan.

Bo Bendsneyder begon vrijdag sterk aan de eerste dag van de Gran Premio Movistar de Aragón, de Nederlander was constant in de voorste gelederen te vinden om uiteindelijk op een droge baan de sessie af te sluiten met de achtste rondetijd.

Vrijdagmiddag kregen de Moto3 echter te maken met een deels nog natte baan. Terwijl de baan gedurende de sessie opdroogde ging een deel van het veld in de slotfase nog naar buiten op slicks. Bendsneyder besloot echter zijn banden te sparen, dit niet te doen en zich met de wetenschap dat hij snel is op een droge baan zijn pijlen te richten op de kwalificatiedag.

Aan de tweeëntwintigste rondetijd van de Nederlander kan dan ook nagenoeg geen waarde gehecht worden. Zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie worden de startplaatsen voor de zondag te verrijden race verreden, iets waar de Red Bull KTM Ajo coureur dan ook al zijn pijlen op gericht heeft staan en een goed resultaat wil scoren.

Bo Bendsneyder, Red Bull KTM Ajo (P8): “FP1 ging erg goed; we waren constant en hadden direct een goede pace. ’s Middags was het moeilijker om conclusies te trekken. We gingen halverwege de sessie naar buiten op slicks en die hebben we de rest van de sessie gebruikt, waardoor we meer ronden reden dan de raceafstand van zondag; aan het einde waren ze echt op. Ik dacht dat het niet de beste sessie was om banden te gaan wisselen, maar andere rijders deden dat wel en wisten hun tijd te verbeteren. Eigenlijk was de baan aan het einde van de vrije training praktisch droog, maar ik koos ervoor om rustig aan te doen en zaterdag tijdens de kwalificatiedag alles te geven. Ik denk dat we niet te veel naar de tweede vrije training moeten kijken; we weten dat we op een droge baan snel waren en dat feit moeten we meenemen naar morgen.”

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag