Bo Bendsneyder weet uitstekende start in Brno niet te verzilveren

25
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Brno | foto© NTS RW Racing GP

Bo Bendsneyder is zondag in Brno als achttiende geëindigd in de Moto2 race van de Monster Energy Grand Prix České republiky. Niet helemaal het resultaat waar de Nederlander op gehoopt had na een uitstekende start en na de eerste ronden op de twaalfde plaats rijdend doorgekomen te zijn.

Een messcherpe start en een uitstekende eerste ronde konden niet voorkomen dat Bo Bendsneyder in de vierde Moto2 race van het seizoen naast de zo felbegeerde WK-punten greep. Waren de start en de eerste ronde vaak de achilleshiel voor de NTS RW Racing GP-coureur, zondagmiddag in Brno was dit duidelijk niet het gavel. De Nederlander stootte van de zeventiende plaats op de grid door naar de twaalfde plaats in de eerste ronde. Die positie kon hij helaas niet vasthouden en na een paar goede ronden viel Bendsneyder langzaam terug en zag hij de één na de ander langszij komen.

Uiteindelijk probeerde Bendsneyder in een groepje van vier, met daarin naast hemzelf Tom Lüthi, Marcos Ramirez en tijdelijk teamgenoot Dominique Aegerter, het zo lang mogelijk vol te houden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Het resulteerde uiteindelijk in een achttiende plaats, duidelijk niet de plaats waarop vooraf gehoopt was.

Bo Bendsneyder: “De eerste ronde was heel goed. Het was vaak een minder sterk punt van me, maar ik ben er hard aan blijven werken. Het ging niet altijd goed, maar vandaag was het super. We wisten vooraf dat ik met nieuwe banden twee, drie ronden een heel goed gevoel heb en daar heb ik zoveel mogelijk van geprobeerd te profiteren. Ik zat er goed bij en had in de eerste ronden echt het gevoel dat ik mee kon. Maar na drie ronden was de grip weg en kon ik niks meer. Gelukkig kon ik het tempo nog wel redelijk constant houden, maar na zo’n goede start is de uiteindelijke uitslag wel een teleurstelling. Ik blijf hard werken aan mezelf, maar het is nu ook wel duidelijk dat de motor ook beter moet om het een hele race-afstand vol te kunnen houden. Het komt deels door de nieuwe Dunlop voorband, maar daarnaast moeten we als team er ook wel echt keihard aan blijven werken om de motor zo afgesteld te krijgen dat we het tempo een hele race vast te kunnen houden en niet alleen de eerste paar ronden.”

Lang hoeven Bendsneyder en NTS RW Racing GP niet te wachten op de volgende wedstrijd. Direct vanuit Brno reist de MotoGP paddock door naar de Oostenrijkse Red Bull Ring waar komend weekend al de eerste van de twee opeenvolgende Grand Prix weekenden op het programma staat.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App