Bobby Bos zal in het weekend van 20 april aan de start verschijnen tijdens de 2019 editie van de bekende Le Mans 24H World Endurance wedstrijd. De coureur uit Klazienaveen zal uitkomen voor het Tsjechische Extéria KSPCS Racing Team.

Bobby Bos maakt in het weekend van 20 april zijn debuut in de bekende Le Mans 24H World Endurance wedstrijd. De IDM Superbike 1000 coureur heeft hierover overeenstemming bereikt met het Extéria KSPCS Racing Team en zal aan de start verschijnen op een Suzuki GSXR-1000.

De uit het Drentse Klazienaveen afkomstige Bos rijdt dit jaar bij het Duitse HPC-Power Suzuki-Racing team in de Superbike 1000 klasse van het IDM. Aangezien het Tsjechische team ook gebruik maakt van Suzuki machines kreeg Bos toestemming van HPC-Power Suzuki-Racing teambaas Dennis Hertrampf om aan het verzoek van het World Endurance team te voldoen.

Dinsdag 16 april zal Bos voor het eerst kennismaken met het team tijdens een testdag voorafgaand aan het historische evenement in Le Mans. Voor het zover is zal de Drent nog een sportmedische keuring moeten ondergaan en een (speciale) racelicentie moeten aanvragen.

Bos is nog wel op zoek naar sponsors om de reis en de overnachtingen te bekostigen.

Naast Bos komen ook de Nederlanders Nigel Walraven, Wayne Tessels, Pepijn Bijsterbosch en Jolanda van Westrenen dit jaar in actie tijdens de Le Mans 24H Moto.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App