Marc Márquez krijgt zijn eigen bocht op het MotorLand Aragón circuit. Bocht 10 van het circuit in Alcañiz zal vanaf september 2018 de ‘Márquez bocht’ heten. 

Op 20 september aanstaande zal bocht 10 van het MotorLand Aragón circuit vernoemd worden naar Marc Márquez. De organisatie van het circuit heeft dit zondagmiddag bekend gemaakt als dank voor de positieve aandacht die Marc Márquez aan het circuit schenkt en de resultaten die de Spanjaard op het circuit heeft behaald.

Sinds het MotorLand Aragón circuit in 2010 op de Grand Prix kalender staat voelt Márquez zich er thuis als hij er moet racen. Het circuit in Alcañiz ligt dichter bij zijn plaats van herkomst Cervera dan het Circuit de Catalunya-Barcelona in Montmélo, hierdoor zijn de tribunes van zijn fanclub altijd gevuld tijdens de Grand Prix weekenden in Aragón.

De bocht die naar Márquez vernoemd zal worden is bocht 10, de lange en snelle linkerbocht bij het uitkomen van de omgekeerde Corkscrew. Het is geen toeval dat het juist deze bocht is die de Márquez bocht gaat heten. De Repsol Honda coureur heeft zelf al eens aangegeven dat mocht er een bocht naar hem vernoemd worden het deze bocht van MotorLand Aragón zou worden omdat het een spectaculaire en snelle bocht is waarbij de MotoGP coureurs meestal lange donkere rubberstrepen trekken op het asfalt.

De officiële ceremonie zal plaatsvinden op donderdag 20 september, de dag voordat het Grand Prix weekend in Aragon begint. 

Met deze benoeming van een bocht op een circuit is Márquez de tweede nog actieve coureur in de koningsklasse waar een bocht naar vernoemd wordt. In 2013 werd bocht 13 in Jerez, de laatste voor start / finish, vernoemd naar Jorge Lorenzo.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl