De wedstrijd van de 83e Bol d’Or is zaterdagmiddag na bijna twee uur en drie kwartier middels een rode vlag stilgelegd vanwege slecht weer. Inmiddels is bekend dat de normaalgesproken 24 uur tellende World Endurance wedstrijd pas zondagochtend om 06:00 zal worden herstart.

Zaterdagmiddag om klokslag 15:00 uur ging op het circuit van Paul Ricard de wedstrijd van de 83e Bol d’Or van start. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er al gevreesd voor slecht weer en het regende dan ook tijdens de start. Moeilijke omstandigheden dus, omstandigheden die na 45 minuten zorgden voor de eerste safetycar situatie. Na drie kwartier geneutraliseerd rondgereden te hebben werd de wedstrijd hervat maar nog geen uur later zorgde de steeds heviger wordende regen opnieuw voor een safetycar situatie. De regen werd echter niet minder, sterker nog de omstandigheden verslechterden waarbij ook de coureurs het vanwege de kou steeds zwaarder te verduren kregen.

Lees ookBol d’Or: Rode vlag na twee uur en drie kwartier wedstrijd

Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd stil te leggen middels een rode vlag situatie waarbij alle motoren in de pitlane werden opgesteld en de teams geen werkzaamheden aan hun motoren uit mochten voeren. Na diverse meetings met de teams, lang wikken en wegen werd er besloten dat het onder de huidige omstandigheden onverantwoord is om de wedstrijd te hervatten en per half uur te bekijken wanneer de race hervat kon worden.

Even na 20:00 uur zaterdagavond kwam er duidelijkheid en het officiële bericht dat de wedstrijd voorlopig niet herstart zal worden. Er is besloten te wachten tot zondagochtend 06:00 uur en dan pas opnieuw van start te gaan. De teams hebben inmiddels toestemming gekregen om de machines terug te halen naar de pitbox en deze te prepareren voor het resterende deel van de race.

De herstart zal plaatsvinden vanachter de safetycar waarbij de stand zal worden aangehouden zoals deze was bij het tonen van de rode vlag.

 

Handige links 2019 editie Bol d’Or:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV 
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App