Daan Booij zal in 2019 als vaste deelnemer van start gaan in de European Talent Cup. De jonge coureur uit Drachten heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Britse Nykos Racing.

In 2019 zullen er opnieuw een aantal Nederlandse jonge talentvolle coureurs hun opwachting maken in de European Talent Cup, de standaard Moto3 klasse die wordt verreden binnen het FIM CEV Repsol. Eén van de Nederlanders die inmiddels een overeenkomst heeft getekend en een team heeft gevonden is de jonge Daan Booij uit het Friese Drachten.

Booij, lid van het KNMV opleidingstraject, zal uit gaan komen voor het Britse Nykos Racing, het team waarvoor Nederlander Nelson Rolfes tijdens de afsluitende wedstrijd van 2018 in Valencia aan de start verscheen in de Moto2 klasse.

Naast Booij zullen in 2019 Zonta van den Goorberg en Kas Beekmans opnieuw aan de start verschijnen in de ETC en de verwachting is dat ook de jonge Justin Fokkert in 2019 zijn debuut zal maken in deze klasse. Rick Dunnik en Colin Velthuizen zullen in 2019 een andere weg inslaan. Velhuizen tekende onlangs een overeenkomst met het Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki voor een start in de Supersport 300 klasse van het IDM, Dunnik daarentegen onderzoekt momenteel nog een aantal opties voor 2019.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App