Tom Booth-Amos scoort zijn eerste pole position in de World Supersport 300 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Yuta Okaya noteerde een tweede tijd voor Paolo Grassia. Jeffrey Buis kwalificeerde zich als beste Nederlander met een dertiende startplaats.

Titelkandidaten Scott Deroue en Bahattin Sofuoglu werden één van de slachtoffers van de wisselvallige weersomstandigheden gedurende de vrije trainingen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De baan was alleen volledig droog tijdens de eerste vrije training en Deroue eindigde in deze sessie na de nodige problemen buiten de top-dertig, die zich plaatsen voor Superpole. Deroue en Sofuoglu moeten daarom van start in de Last Chance Race. Glenn van Straalen rijdt vanaf dit weekend in de World Supersport klasse, waardoor Jeffrey Buis en Koen Meuffels de enige Nederlanders waren in de Superpole kwalificatie in Montmeló.

Dat een slipstream op dit circuit erg belangrijk is, zagen we in de eerste minuten van de sessie. Veel rijders waren op elkaar aan het wachten, voornamelijk op kampioenschapsleider Buis. De 18-jarige coureur nam het voortouw, maar moest daardoor wel toezien dat de rijders achter hem snellere tijden wisten te klokken. De Italiaan Paolo Grassia stond lang op de voorlopige pole position, maar bij het vallen van de finishvlag zakte hij naar plaats drie.

Tom Booth-Amos haalde voor het Nederlandse RT-Motorsports by SKM-Kawasaki team zijn eerste pole WorldSSP300 position binnen. De Brit was 0.035 seconde sneller dan de Japanner Yuta Okaya, uitkomend voor het MTM Kawasaki MotoPort team. Brunco Ieraci plaatste zich achter Grassia als vierde. Unai Orradre, die gedeeld derde staat met Sofuoglu in het kampioenschap zette een vijfde tijd voor Alan Kroh. Buis wist zich als dertiende op de vijfde startrij te kwalificeren. Koen Meuffels zette een negentiende tijd op de klokken, maar hij eindigde nog binnen een seconde van polesitter Booth-Amos.

Om 13:00 uur gaat de Last Chance Race met onder andere Deroue van start. De top-zes uit de race mogen alsnog deelnemen aan de twee hoofdraces. De eerste World Supersport 300 race gaat om 16:30 uur van start.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App