Bouw nieuwe Winterdijk tribune TT Circuit Assen

296
winterdijk
De nieuwe Winterdijk tribune TT Circuit Assen

Nadat eerder dit jaar de nieuwe Haarbocht tribune werd opgeleverd zal het TT Circuit Assen binnenkort starten met de bouw van een geheel nieuwe Winterdijk tribune. De bouw is een onderdeel van het totale moderniseringstraject om het TT Circuit Assen te laten voldoen aan de eisen van de hedendaagse tijd, maar ook voor de toekomstige generaties.

Tot aan 2019 zal het TT Circuit Assen 8 miljoen euro investeren in het moderniseren van tribunes en extra publieksvoorzieningen, waaraan de provincie Drenthe met maar liefst 4 miljoen euro bijdraagt. Zo wordt na de huidige verbouwing van de Haarbocht tribune de twee komende winters gebruikt worden voor het vernieuwen van de Winterdijk-, Stekkenwal- en De Bult tribune en een aantal amusementspleinen worden aangelegd.

Inmiddels is ook het ontwerp van de nieuwe Winterdijk tribune klaar en zal er binnenkort begonnen worden met de werkzaamheden. De nieuwe tribune met stoeltjes vervangt de oude Winterdijktribune met houten banken. Supporters krijgen meer comfort en een fantastisch uitzicht op zowel de populaire Geert Timmer-bocht als op de Ramshoek. Doordat de tribune met de buitenbocht meeloopt, mist het publiek geen moment van het spektakel op het circuit.

 “De beleving en het plezier van de bezoekers staat – net zoals bij de Haarbocht tribune – binnen ons ontwerp centraal. We zijn dan ook erg trots op het succes van de Haarbocht tribune en het opnieuw verkregen vertrouwen van TT Circuit Assen voor deze opdracht,” aldus Rien de Groot namens LG Architecten.

De tribune heeft een capaciteit van ruim 9.000 zitplaatsen en komt naast de Geert Timmer-tribune. Het ontwerp vervangt de bestaande taludtribune en wordt opgeleverd vóór de Motul TT Assen 2018.