Brad Binder succesvol geopereerd

167
binder
Brad Binder | foto© Red Bull KTM Ajo

Brad Binder heeft donderdagmiddag in het Hospital Universitario Dexeus (Barcelona) een succesvolle operatie aan zijn linkerarm ondergaan. De Zuid Afrikaanse KTM Moto2 rijder moest de operatie ondergaan omdat een titanium plaat in de onderarm tijdens de Argentijnse Grand Prix verschoven was.

De regerend Moto3 wereldkampioen, die voor dit seizoen binnen het Red Bull KTM Ajo team is overgestapt naar de Moto2 klasse, kwam tijdens de test na afloop van het vorige seizoen, op het circuit van Valencia, zwaar ten val en liep daarbij een gecompliceerde armbreuk op. Die breuk genas niet goed waardoor de Zuid Afrikaan in januari van dit jaar een nieuwe operatie moest ondergaan waarbij een titanium plaat in de arm gezet werd om de genezing te bespoedigen.Tijdens één van de trainingen op Termas de Rio Hondo raakte Brad Binder echter bijna de controle over zijn KTM Moto2 machine kwijt. Gelukkig kon hij een crash voorkomen maar daarbij blesseerde hij zijn onlangs gebroken arm wel opnieuw.

Binder reed vervolgens, met heel veel pijn, toch de race waarin hij zelfs nog als negende over de finish wist te komen. Na afloop van de race werd er echter een bezoekje aan het medisch centrum op het circuit gebracht waar werd vastgesteld dat de titanium plaat was verschoven en dat de oude breuken wederom aanwezig waren.

De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur vloog daarop naar Barcelona waar hij donderdagmiddag werd geopereerd. Gedurende de twee uur durende operatie, die werd uitgevoerd door de bekende chirurg Dr. Xavier Mir, is de oude plaat verwijderd en vervangen door een nieuwe plaat van een zodanig formaat dat draaiende bewegingen met de onderarm mogelijk zijn.

Dr. Mir, hoofd van de chirurgie en microchirurgie van het ziekenhuis Universitario Dexeus en tevens Hoofd Traumotologie voor het MotoGP circus over de operatie:

“Vandaag hebben we Brad Binder geopereerd die te maken had gekregen met een verschuiving van de eerder aangebrachte plaat in linker onderarm. De operatie bestond uit drie fasen. De eerste fase betrof het verwijderen van de oude plaat. De tweede fase betrof het aanbrengen van een nieuwe plaat met een zodanige afmeting dat draaiende bewegingen met de arm mogelijk blijven. Tot slot hebben we botmateriaal uit een ander deel van zijn arm gehaald en rond de oude breuk aangebracht om er voor te zorgen dat het bot zo snel mogelijk geneest. Binder zal nog één of twee dagen in het ziekenhuis blijven en wij verwachten dat hij over een drietal weken zal kunnen beginnen met hersteloefeningen.”

De Red Bull KTM Ajo rijder mist in elk geval de Grand Prix van Amerika. Ook de eerste Europese Grand Prix, begin mei op het circuit van Jerez de la Frontera, zal naar alle waarschijnlijkheid nog te vroeg komen voor de Zuid Afrikaanse teamgenoot van Bo Bendsneyder.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag