Bradl ook als vervanger van Crutchlow naar Valencia

22
stefan-bradl
Stefan Bradl | foto© LCR Honda

Stefan Bradl zal opnieuw de Honda van het LCR Honda Castrol team besturen tijdens de laatste race van het seizoen in Valencia. Cal Crutchlow brak in Australië zijn enkel dusdanig dat hij dit weekend maar ook tijdens de daaropvolgende officiële tests niet in actie zal komen.  

Het LCR Honda Castrol team heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat Stefan Bradl net als in Maleisië de plaats van Cal Crutchlow binnen het team in zal nemen. De Duitser is testcoureur van HRC en rijdt daardoor regelmatig op de Honda RC213V. Ook is de voormalig Moto2 wereldkampioen geen vreemde binnen het team van Lucio Cecchinelolo aangezien hij hier van 2012 tot en met 2014 in actie kwam.

Cal Crutchlow: “Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de berichten en de beterschapswensen die ik ontvangen heb sinds de vrijdag van de Australische GP. Ook wil ik het medische team van het circuit, mijn LCR Honda Castrol team en iedereen die naar het ziekenhuis kwam om mij op te zoeken bedanken. In het bijzonder dank voor mijn vrouw Lucy die de reis heeft afgelegd om hier de twaalf dagen die ik moest blijven door te brengen. Ook dank voor Jake Harrison en Andy Roche voor het regelen van alle nodige zaken en natuurlijk onze team manager Lucio Cecchinello die hier bij mij gebleven is totdat hij naar Maleisië vertrok. Ik heb zeer goede artsen gehad met Matthias Russ en Dr. Evans die eerst een externe stabilisator hebben geplaatst om mijn been waarna ze zes dagen later de operatie konden uitvoeren. De crash heeft geresulteerd in een ‘Pilon fractuur’ van mijn scheenbeen, kuitbeen en kootbeen. De operatie was voltooid in drieënhalf uur waarbij ze het bot hebben gereconstrueerd, twee metalen platen hebben geplaatst en acht schroeven hebben aangebracht. Het kan maar liefst twaalf maanden duren voordat de blessure volledig is hersteld maar als een typische motorracer dacht ik natuurlijk dat ik er in Valencia wel weer bij kon zijn, helaas is dit niet het geval. Ik kan de komende zes weken nog geen gewicht op mijn enkel plaatsen maar ik ga verder met het herstel en de fysiotherapie. Deze week ga ik proberen om weer de fietsen en ik kijk er naar uit om me voor te bereiden voor Sepang in februari 2019. Ik heb een geweldig seizoen gehad met het LCR Honda Castrol team en HRC en ik kijk er naar uit om meer mooie herinneringen te maken in 2019 en 2020. Veel succes gewenst aan mijn team en alle mensen op de MotoGP grid. Ik ga dit weekend het beste motorsportkampioenschap volgen als fan.”

Stefan Bradl: “Ik ben blij om weer met het LCR team te zijn in Valencia. Het is opnieuw een mogelijkheid voor mij om te laten zien dat we sterke prestaties kunnen leveren, net als in Sepang. Het zal zeker moeilijk worden aangezien de weersverwachtingen voor Valencia behoorlijk wisselvallig zijn, maar ik hoop dat we verder kunnen gaan met de prestaties in Sepang. We zullen nauw samenwerken met HRC en ik kijk er naar uit om weer deel uit te maken van het team. We gaan kijken wat we kunnen doen en ik heb zin in de uitdaging. Wederom dank naar HRC en Lucio voor deze kans en ik wens Cal een voorspoedig en snel herstel, hopelijk zien we hem snel terug op de motor.”

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App