Bradley Ray maakt overstap naar Rich Energy OMG Racing in British Superbike

259
Bradley Ray | foto© RICH Energy OMG Racing

Bradley Ray zal in 2021 met het Rich Energy OMG Racing team in actie komen in het Bennetts British Superbike kampioenschap op de nieuwe BMW M 1000 RR. De Engelsman komt over van het Synetiq BMW team.

Nadat een aantal weken geleden al bekend werd gemaakt dat Kyle Ryde voor het Rich Energy OMG Racing team gaat rijden in 2021 en 2022 is nu gemeld dat Bradley Ray komend seizoen zijn teamgenoot zal worden in het Bennetts British Superbike kampioenschap. Ray is een voormalig Red Bull Rookie en tweevoudig racewinnaar in de British Superbike klasse.

Afgelopen seizoen reed hij voor het Synetiq BMW team maar voor alle BMW coureurs was het een teleurstellend seizoen aangezien de machine niet goed leek te werken met de nieuwe Pirelli banden.

Bradley Ray: “Ik ben heel blij met deze overstap naar het RICH Energy OMG Racing team en ik kijkt er naar uit om te gaan werken met de nieuwe BMW M 1000 RR. Het team is heel ontvankelijk sinds de hier in de paddock zijn gekomen en ik vond altijd al dat ze een hele prettige sfeer meebrengen. Het is één van die teams die de juiste instelling hebben en willen dat je vooral plezier hebt in het racen.

Ik heb nu een jaar ervaring met de S 1000 RR en ik denk dat de nieuwe machine juist sterker is in de gedeelten waar we het afgelopen seizoen lastig hadden. Ik wil graag weer regelmatig mee kunnen doen voor podiumfinishes en nadat ik met Paul [Curran, team principal] en Alan [Gardner, teameigenaar] heb gezeten heb ik er vertrouwen in dat ze de juiste investeringen doen om mij alle mogelijkheden te geven zodat ik terug kan komen naar daar waar ik hoor.

Het is ook mooi om samen te rijden met Kyle [Ryde, teamgenoot]. Hij is een goede vriend en ik denk dat we samen grote stappen kunnen maken. Ik wil graag al mijn vrienden, familie en sponsoren bedanken voor al hun steun en ik kan niet wachten om te beginnen met deze nieuwe uitdaging.”

Vanwege het coronavirus gaat het British Superbike seizoen in 2021 pas laat van start. Voorlopig staat het eerste raceweekend pas in mei gepland, wel staan er meerdere tests op het programma mochten de omstandigheden omtrent het virus dat toelaten.