BREAKING: Isle of Man TT 2021 afgelast

351
Peter Hickman - Isle of Man TT | foto© Isle of Man TT Races

De Isle of Man TT gaat ook in 2021 niet door. Vanwege het coronavirus is de legendarische road race net als dit jaar ook komend jaar afgelast. De Classic TT en Manx Grand Prix staan vooralsnog wel gepland in augustus.

Op maandagmiddag kwam het teleurstellende maar enigszins verwachte nieuws rondom de Isle of Man TT naar buiten. De organisatie heeft bekendgemaakt dat de beroemde road race op het eiland in de Ierse zee ook in 2021 niet doorgaat.

Het Isle of Man is al een hele tijd vrij van het coronavirus en de lokale overheid wil dan ook geen risico’s nemen met de vele duizenden mensen die voor de TT naar het eiland komen.

De enige andere keren dat het evenement geen doorgang kon vinden was tijdens de twee wereldoorlogen en in het jaar 2001 toen de uitbraak van mond- en klauwzeer voor grote problemen zorgde.

Er werd nog geprobeerd om het evenement in augustus te laten plaatsvinden maar dit bleek niet mogelijk te zijn. Wel staan de Classic TT en Manx Grand Prix nog gepland op die datum maar ook dat is geenszins zeker.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App