BREAKING: MotoGP seizoen begint in 2023 in Portugal

4856
autodromo-internacional-do-algarve
Start MotoGP race Portimão | foto© Dorna Sports

Het MotoGP seizoen zal in 2023 beginnen op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão. Voor het eerst in vijftien jaar wordt de eerste Grand Prix van het jaar niet in Qatar gehouden maar is het nu de eer aan het Portugese circuit.

De Grand Prix van Portugal wordt het eerste evenement van het FIM MotoGP wereldkampioenschap in 2023. Het Autodrómo Internacional do Algarve is van 24 t/m 26 maart 2023 het decor voor de seizoensopener. De volledige 2023 MotoGP kalender onder voorbehoud wordt binnenkort door de FIM gepubliceerd maar het eerste evenement kan nu al worden bevestigd.

De GP van Portugal van 2023 is de eerste keer sinds 2006 dat het MotoGP seizoen in Europa van start gaat. Daarnaast is het pas de derde keer in ruim dertig jaar dat het nieuwe MotoGP seizoen afgetrapt wordt in Europa. Het is ook de eerste keer dat de eerste race van het jaar in Portugal wordt verreden.

In de weken voor het evenement worden in Portimão ook officiële tests voor het nieuwe seizoen gehouden, waarvan de data binnenkort worden bevestigd.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter