Michael van der Mark vertrekt na dit seizoen als coureur bij Yamaha. Dit nieuws heeft Yamaha dinsdag 30 juni middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt. Waar de Nederlander na dit seizoen zijn carrière gaat vervolgen en wie zijn opvolger wordt binnen het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is nog onduidelijk.

Na vier seizoenen actief te zijn geweest op een Yamaha YZF-R1 in het FIM Superbike World Championship slaat Michael van der Mark vanaf 2021 een andere weg in. De Nederlander heeft op eigen verzoek zijn na dit seizoen aflopende contract bij zijn huidige werkgever namelijk niet verlengd.

Wie vanaf komend seizoen de plaats van Van der Mark in zal nemen binnen het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en de nieuwe teamgenoot zal worden van Toprak Razgatlioglu is op dit moment nog niet bekend. De belangrijkste kandidaten lijken op dit moment echter de Fransman Loris Baz en de Brit Tom Sykes.

Waar Van der Mark komend seizoen actief zal zijn is officieel ook nog niet bekend. De Nederlander blijft sowieso actief als coureur in het WorldSBK en de meest voor de hand liggende optie voor de Nederlander is een overstap naar het BMW Motorrad WorldSBK Team. Van een officiële deal is echter nog geen sprake, het management van de Rotterdammer houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar. Het enige dat men kwijt wil is dat er nog gesprekken gaande zijn en er meerdere opties mogelijk zijn.

Later meer….

 

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App