Bridewell als vervanger van Laverty in Imola

36
tommy-bridewell
Tommy Bridewell - Oulton Park | foto© Oxford Racing Ducati

British Superbike coureur Tommy Bridewell zal de rest van het weekend van de Pirelli Italian Round in Imola als vervanger optreden van de geblesseerde Eugene Laverty. De British Superbike coureur is momenteel onderweg van Engeland naar Italië en zal zich nog vrijdagavond melden bij het Go Eleven World Superbike Team.

Voor Eugene Laverty verliep de eerste dag van de Pirelli Italian Round verre van vlekkeloos. Al in de vierde ronde van de eerste vrije training op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola kwam de Go Eleven coureur met een flinke highsider ten val.

In het medical centre bleek Laverty zijn beide polsen gebroken te hebben en in plaats van deel te nemen aan de tweede vrije training verbleef de ongelukkig Noord-Ier in het ziekenhuis van Imola voor verder medisch onderzoek.

Een flinke domper voor Laverty maar zeker ook voor het Italiaanse Go Eleven Team dat voor dit weekend groots heeft uitgepakt voor hun thuisweekend in Imola. Om de Italiaanse fans en de vele door het team voor dit weekend uitgenodigde gasten niet teleur te stellen ging men vrijdag snel op zoek naar een passende vervanger. Twee namen deden hierbij al meteen de ronde, de Italiaan Michele Pirro en de Brit Tommy Bridewell. Pirro bedankte voor de eer maar inmiddels is bekend dat Bridewell onderweg is vanuit Engeland en zich nog vrijdagavond zal melden bij het Italiaanse Ducati satellietteam om vanaf zaterdagochtend tijdens de de derde vrije training de plaats van Laverty in te nemen.

tommy-bridewell
Tommy Bridewell – Oulton Park | foto© Ian Ward

Tommy Bridewell
Bridewell komt dit seizoen uit in het British Superbike Championship voor Oxford Racing Ducati. Geheel onverdienstelijk doet de 31-jarige Brit het niet, zo werd hij afgelopen weekend tijdens de tweede ronde van het kampioenschap op Oulton Park nog twee keer tweede achter dubbelwinnaar Josh Brookes. Met 64 gescoorde punten in de vier verreden races gaat Bridewell daarnaast samen met Tarran Mackenzie aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App