British Grand Prix: Mattia Pasini pakt derde opeenvolgende Moto2 pole

89
pasini
Mattia Pasini | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Mattia Pasini heeft zaterdagmiddag in Silverstone zijn derde opeenvolgende Moto2 pole weten te behalen door Alex Marquez en Franco Morbidelli terug te verwijzen naar de tweede en derde plaats. RW Racing GP coureur Axel Pons kwalificeerde zich als achttiende.

De lichten gingen zaterdagmiddag onder zonnige omstandigheden op groen voor de Moto2 kwalificatie en meteen werd duidelijk dat er snelle tijden gereden zouden worden. Mattia Pasini was de eerste die een goede rondetijd noteerde met een 2’06.622 en de lijst aanvoerde. Een ronde later deed hij dat nog eens dunnetjes over door exact dezelfde tijd te rijden als zijn vorige ronde. Net zoals in de derde vrije training waren ook Estrella Galicia 0,0 Marc VDS rijders Alex Marquez en Franco Morbidelli in de top drie terug te vinden.

Halverwege de sessie waren er een aantal rijders die hun tijd wisten te verbeteren maar erg grote veranderingen waren er nog niet. Zwitser Dominique Aegerter liet zich wel erg goed zien en nestelde zichzelf op een zesde positie.

Met nog een kwartier te gaan was het Lorenzo Baldassarri die een sprong maakte en de top vijf binnen reed. Ondertussen was er voor de niet fitte Fabio Quartararo – hij rijdt met een gebroken pols – een tegenvaller. De Fransman wou de pitstraat verlaten voor zijn tweede run, maar zijn machine hield er mee op. Hij moest terug naar de box van het Pons HP40 team en daar werd hard gewerkt om er voor te zorgen dat Quartararo met nog tien minuten te gaan zijn weg weer kon vervolgen.

De eerste serieuze aanval op de tijd van Pasini kwam van Franco Morbidelli. De Italiaan wist na drie snelle eerste sectoren uiteindelijk alleen zijn eigen tijd te verbeteren maar bleef op P3 steken. De ronde hierna ging Pasini er goed voor zitten en verbrak zijn eigen tijd met een 2’06.572.

Met nog een minuut op de klok kwam de eerste verbetering van Takaaki Nakagami die naar een vierde plaats kwam. Hierna kwam Aegerter na een goede ronde als zesde over de streep.

Voor in het veld waren er weinig verbeteringen te zien wat er in resulteerde dat Mattia zijn derde achtereenvolgende pole op zijn naam schreef, voor Alex Marquez en Franco Morbidelli. Nakagami en Luca Marini completeerden de top vijf voor Aegerter, Baldassarri, Miguel Oliveira, Tom Lüthi en Simone Corsi.

RW Racing GP rijder Axel Pons kwam in de slotfase van de kwalificatie naar een achttiende positie.

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag