British Sidecars: Team Reeves wint ook hoofdrace, Streuer/Daalhuizen tweede

26
Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen zwaaien af met een tweede plaats. (foto: Racesport.nl - Jan Timmerman)

Tim Reeves en Tristan Reeves hebben ook de hoofdrace van de British Sidecars op het TT Circuit Assen gewonnen. In een voortijdig afgebroken wedstrijd bleef de Britse span de Nederlandse combinatie van Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen voor. De span van Kershaw en Clark werd als derde geklasseerd.

Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen maakten een goede start mee en konden in de slipstream van de opstomende span van Reeves al snel een aantal plaatsen winst boeken. Na twee ronden waren ze al op de vierde positie beland. De combinatie van de Reeves broers was echter niet te stoppen in de openingsfase, waardoor de Britten de leiding grepen en al snel een gat sloegen op de achtervolgers.

Ook Kees Endeveld maakte met zijn passagier Jeroen Remme een goede start mee, waarna ze na enkele ronden al op de negende positie te vinden waren.

Voorin het veld bleef de span van Streuer stappen voorwaarts maken en halverwege de wedstrijd namen ze de tweede plaats in de wedstrijd over van de Britse formatie Stevens en Charlwood. Het gat was bijna vijf seconden op de leiders, maar Streuer wist de voorsprong tot 3,5 seconden terug te brengen.

De opgevoerde druk werd gevoeld bij Reeves en in de slotfase van de wedstrijd voerde hij het tempo weer op. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong weer gegroeid tot meer dan zeven seconden en dus settelden Streuer en Daalhuizen zich voor de tweede plaats. Bij het ingaan van de laatste ronde werd de race voortijdig afgevlagd door een tuimeling van Stevens en Charlwood in De Bult, waarbij de passagier medische zorg nodig had. Zowel bestuurder als passagier lijken er echter zonder grote verwondingen vanaf te zijn gekomen.

Door de rode vlag-situatie werd Reeves vroegtijdig tot winnaar uitgeroepen en mochten Streuer en Daalhuizen mee naar het podium. De derde positie werd na het uitvallen van Steven ingenomen door Kershaw en Clark. Endeveld en Remme moesten nog wel een combinatie voorbij laten, maar werden na het uitvallen van de coureurs voor hen toch nog als negende afgevlagd.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag