Op het circuit van Silverstone wordt dit weekend de openingsronde van het 2016 British Superbike Championship verreden. Leon Haslam behaalde zaterdag de pole voor de twee op zondag te verrijden races.

Het British Superbike kampioenschap staat garant voor spektakel en ook voorafgaand aan dit seizoen zijn de verwachtingen opnieuw hoog gespannen. De coureurs zijn de afgelopen dagen neergestreken op het circuit van Silverstone waar zondag de eerste twee wedstrijden van het seizoen worden verreden. Naast de gebruikelijke categorien staan komen dit weekend in Silverstone ook de nieuwe NEC Moto3 klasse aan en de Moriwaki 250 Junior Cup in actie.

De vrijdag en zaterdag stonden in het teken van de diverse trainingen en kwalificaties en op zaterdag werden er zelfs al een aantal wedstrijden verreden. Met name de zaterdag werd gekenmerkt door wisselvallig en af en toe slecht weer. Zo liep zaterdagmiddag de Sprint race van de Supersport klasse uit op een complete chaos. Safetycars, rode vlaggen, diverse herstarts, crashes zorgden er uiteindelijk voor dat de race in zijn geheel werd geschrapt en als niet gereden wordt beschouwd.

De Supersport race van zondag wordt dus de eerste wedstrijd van het seizoen. In zowel de reguliere categorien als ook in de NEC Moto3 klasse en de Moriwaki 250 Junior Cup staan ook een groot aantal Nederlanders aan de start.