British Superbike coureur Glenn Irwin maakt seizoen af bij Tyco BMW

311
glenn-irwin
Glenn Irwin | foto© Tyco BMW

Glenn Irwin zal vanaf komend weekend tijdens de zevende ronde van het British Superbike Championship zijn debuut maken voor Tyco BMW. De vorige week bij het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki Team opgestapte Brit zal de rest van het seizoen uitkomen op een BMW S1000RRR van TAS Racing, beter bekend als Tyco BMW.

Een week geleden maakten Glenn Irwin en het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki Team bekend per direct hun samenwerking te beëindigen. Tegenvallende resultaten werden als belangrijkste reden genoemd van de breuk.

Lang heeft Glenn Irwin echter niet hoeven te wachten op een nieuwe werkgever want maandagmiddag maakte TAS Racing via een officieel persbericht bekend dat de Brit de rest van het Bennetts British Superbike Championship seizoen voor het Tyco BMW team uit zal komen. Irwin zal komend weekend tijdens de zevende ronde in Thruxton al voor het eerst in actie komen op de BMW S 1000 RR van het team, het team waar de teamgenoot zal worden van Christian Iddon.

Glenn Irwin: “Allereerst wil ik TAS Racing, Tyco en BMW bedanken voor de mogelijkheid om de rest van het seizoen op hun Tyco BMW S1000RRR te mogen rijden. Het is een team waar ik altijd naar heb opgekeken en waar ik altijd naar heb gestreefd om nog eens voor te mogen gaan racen, ik ben dan ook heel erg blij dat ik nu die kans krijg. Ik heb dit seizoen al tegen de nieuwe BMW S1000RRR gereden en het lijkt een sterk pakket met veel potentieel, dus ik kan niet wachten om komend weekend aan de slag te gaan.”

De 29-jarige Irwin werd afgelopen seizoen derde in de eindstand van het Bennetts British Superbike Championship en wist eerder dit seizoen in de kleuren van het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki Team de Superbike-race van de Internationale Northwest 200 op zijn naam te schrijven.

Hector Barbera
Het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki Team heeft inmiddels bekend gemaakt dat voormalig MotoGP coureur Hector Barbera – hij verving onlangs in Snetterton ook al de afwezige Irwin – ook komend weekend in Thruxton voor het team actief zal zijn. Of dit alleen voor komend weekend is of voor de rest van het seizoen liet het team nog in het midden.

 

Handige links British Superbikes Thruxton – Round 7

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App