Scott Redding heeft zaterdagmiddag in de derde kwalificatiesessie voor de British Superbike klasse pole position behaald op het Donington Park GP circuit. Be Wiser Ducati teamgenoot Josh Brookes kwalificeerde zich als tweede met Bradley Ray daarachter op de derde plaats.

Dit weekend wordt de elfde ronde van het British Superbike kampioenschap verreden op Donington Park waarbij het het tweede weekend van de Showdown is. Eerder dit jaar kwam het British Superbike circus al op Donington Park, echter reden ze toen op het kortere National Circuit. Dit weekend rijdt men op het volledige Grand Prix circuit.

Leider in het kampioenschap Scott Redding wist wederom pole position te behalen door in de derde kwalificatie met een 1’28.403 de snelste rondetijd te rijden voor Be Wiser Ducati teamgenoot Josh Brookes en Buidbase Suzuki coureur Bradley Ray. Luke Mossey wist zich daarachter als vierde te kwalificeren voor Christian Iddon en Luke Stapleford. Verder eindigden Tommy Bridewell, Peter Hickman, Taylor Mackenzie en Tarran Mackenzie in de top tien. Met name van Taylor Mackenzie was het een knappe prestatie, de Schot is dit weekend voor het eerst terug in de British Superbike klasse met het Tyco BMW team en rijdt ook nog in de Superstock 1000 klasse.

Op zondag worden er twee races verreden voor de British Superbike klasse.

British Supersport
In de British Supersport klasse is Jack Kennedy voor de tweede keer op rij kampioen geworden. De Ierse coureur wist de Sprint Race te winnen vanaf pole position en stelde daarmee de titel veilig met in totaal nog drie races te gaan. Jorel Boerboom werd dertiende in deze race (vierde in GP2), Tomas de Vries kwam als achttiende over de streep (zevende in GP2).

Zondag wordt de volledige British Supersport race verreden op Donington Park.

 

Handige links British Superbikes Donington Park (GP):

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App