Het was Glenn Irwin die op zaterdagmiddag op het Brands Hatch circuit de pole position behaalde in de British Superbike klasse. Achter de Noord-Ierse Ducati coureur waren het de Australiër Josh Brookes en de Brit Jake Dixon. Ook komen er dit weekend weer Nederlanders in actie.

Dit weekend wordt de zesde ronde van het British Superbike Championship verreden op het Brands Hatch GP circuit in Engeland en is het seizoen al halverwege. Na de vrije trainingen op vrijdag werden op zaterdag de kwalificaties verreden en ook al een aantal races.

In de British Superbike klasse was het Glenn Irwin die in Qualifying 3, de sessie waarin de snelste negen overgebleven coureurs het uitvechten voor pole position, met een 1’24.628 de snelste rondetijd wist te rijden en daardoor in de eerste race op zondag vanaf pole position mag vertrekken. Achter de Be Wiser PBM Ducati coureur was het Josh Brookes die zich als tweede kwalificeerde met minder dan een tiende verschil richting Irwin. Jake Dixon wist zich als derde te kwalificeren, verder waren het Tarran Mackenzie, Leon Haslam, Luke Mossey, Christian Iddon, Andrew Irwin, Richard Cooper en Jason O’Halloran in de top tien.

De eerste British Superbike race zal zondagmiddag om 14:30 uur Nederlandse tijd van start gaan met race 2 om 17:30 uur.

Nederlanders
De vaste Nederlandse deelnemers in de British Supersport klasse zijn er dit weekend ook gewoon weer bij aangevuld door Vasco van der Valk die erbij is met een wild-card. Voor Tomas de Vries kwam het weekend op vrijdagmiddag in de tweede vrije training al ten einde. De Nederlander kwam hard ten val en raakte hierbij kort buiten bewustzijn. Hierdoor is de Nederlander niet fit verklaard en mag hij de rest van het weekend niet meer deelnemen.

In de kwalificatie was het Vasco van der Valk die zich als 21e wist te kwalificeren voor Mike Brouwers en Jorel Boerboom. Mike Velthuijzen noteerde de 31e tijd. Van der Valk rijdt mee in het British Supersport kampioenschap, Brouwers, Boerboom en Velthuijzen rijden mee in het GP2 kampioenschap wat wel tegelijkertijd verreden wordt. In deze GP2 klasse kwalificeerden Brouwers, Boerboom en Velthuijzen zich dan ook als derde, vierde en vijfde.

Aan het eind van de middag werd de eerste British Supersport race verreden, een sprintrace over 12 ronden. Deze werd gewonnen door Benjamin Currie waarbij Van der Valk als 18e over de finishlijn kwam en Velthuijzen als 25e (derde in GP2) de streep passeerde. Brouwers en Boerboom waren verwikkeld in een hevig gevecht maar kwamen in de elfde ronde in contact met elkaar waardoor ze beiden ten val kwamen. Dit zorgde voor een rode vlagsituatie en werd de race één ronde voor het einde gestopt. Het tweetal was flink aangeslagen maar bleken later relatief ongedeerd. De tweede British Supersport race gaat zondagmiddag om 16:40 uur Nederlandse tijd van start.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links British Superbike Brands Hatch:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV