Zondagmiddag vond er tijdens de British Superbike Championship ronde op het circuit van Thruxton een ernstig ongeval plaats tijdens de Superstock 1000 wedstrijd. Bij het ongeval, waar twee coureurs betrokken waren, is de 37 jarige coureur Mark Fincham om het leven is gekomen. 

In de Pirelli National Superstock 1000 Championship race raakte Britse coureur Mark Fincham zondagmiddag samen met Jim Walker betrokken bij een valpartij. Walker kwam er ongedeerd vanaf maar Fincham bleef liggen en werd meteen naast de baan behandeld.

Na het ongeval werd de True Heroes Racing coureur overgebracht naar het medisch centrum op het circuit. Medische hulp mocht helaas niet meer baten, de verwondingen waren dusdanig ernstig waarna bleek dat Fincham was overleden. Het ongeval wordt momenteel nog onderzocht door de circuit-staf en verdere officiële instanties.

De MCE British Superbike Championship organisatie heeft het overlijden van Mark Fincham zondagavond middels een officieel statement wereldkundig gemaakt.

 

Volledig statement MSVR