Gino Rea zal in 2018 niet meer in actie komen als coureur in het FIM World Supersport Championship. De Brit stapt over naar het British Superbike Championship waar hij komend seizoen zal debuteren op een Suzuki GSX-R 1000 van het tevens in het kampioenschap debuterende OMG Racing Suzuki team.

Gino Rea zal in 2018 zijn debuut maken als coureur in het British Superbike Championship. De voormalig Moto2 en World Supersport coureur heeft hierover overeenstemming weten te bereiken met het OMG Racing Suzuki team.

Ondanks dat Rea zich er zich terdege van bewust is dat het geen makkelijke opgave zal worden en zowel hij als ook het OMG Racing Suzuki team nog veel te leren hebben alvorens competitief te zullen zijn in het sterk bezette British Superbike veld is hij vastberaden en enthousiast over zijn overstap.

“Ik ben echt enthousiast om me aan te sluiten bij OMG Racing en de overstap te maken naar het British Superbike Championship. Ik heb de stap naar een Superbike machine al enkele jaren overwogen, maar het juiste pakket hiervoor diende zich nog niet eerder aan. Na een eerste gesprek met het OMG Racing team en het aanhoren van hun professionaliteit, hun houding ten opzichte van de racerij en hun wil om te slagen, wist ik meteen dat dit de juiste zet en het goede moment was. De nieuwe Suzuki GSX-R1000 heeft een enorm potentieel en heeft afgelopen seizoen al een BSB race gewonnen. Dit gecombineerd met de komst van Ray Stringer als crewchief was voor mij genoeg om mijn overstap naar de Superbike categorie te maken. Ik weet hoe belangrijk het is om niet alleen een goede fiets te hebben, maar ook de juiste mensen rond de coureur zijn van wezenlijk belang en ik heb het gevoel dat dit bij OMG Racing allemaal op zijn plek valt. Er valt voor mij nog veel te leren, want ik heb nog nooit in het BSB gereden, de fiets, de circuits, het wedstrijdformat zijn allemaal nieuw voor mij. Maar hoe dan ook, ik kijk er naar uit en zie het als een enorme uitdaging. Het British Superbike Championship is een kampioenschap dat ik al vele jaren op de voet volg en het is in mijn ogen het sterkst bezette nationale kampioenschap. Het wordt vast en zeker een geweldig gevoel om nagenoeg elke race voor de Britse fans te mogen rijden.”

Het British Superbike Championship gaat in 2018 van start tijdens het laatste weekend van maart op het circuit van Donington Park. Voor het zover is zullen Gino Rea en het OMG Racing Suzuki team nog een uitgebreid wintertest programma afwerken op diverse Spaanse circuits.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen