Leon Haslam heeft zondagmiddag de twee British Superbike races gewonnen op Cadwell Park. In beide races werd er een hevige strijd gevoerd waarbij de Kawasaki coureur in de slotfase het sterkst was. Bradley Ray en Jake Dixon kwamen in beide races als tweede en derde respectievelijk over de finish.

Op zaterdagmiddag was het Bradley Ray die in de derde en laatste kwalificatietraining met een 1’26.152 de pole wist te behalen voor Leon Haslam en Jake Dixon. Verder waren het Glenn Irwin, Bridewell, Buchan, Iddon, Hickman, Brookes en Mossey in de top tien.

Race 1
Het was Leon Haslam die vanaf de tweede startplaats het best vertrok en als leider de eerste bocht in ging voor Bradley Ray, Jake Dixon, Danny Buchan en Glenn Irwin. Het vijftal zat dicht bij elkaar en voerde een hevige strijd waarbij Ray de leiding van Haslam overnam. Echter ging het al vroeg mis voor Buchan die de voorkant van zijn Kawasaki verloor en onderuit ging.

Een crash van Chrissy Rouse zorgde ervoor dat de safety car de baan op moest komen zodat de marshals de baan weer schoon konden maken. Het veld zat weer volledig aan elkaar en na twee ronden kon de race weer vervolgd worden.

Haslam probeerde de koppositie weer over te nemen door middel van een uitremactie maar slaagde hier twee keer niet in en ging wijd waardoor Ray aan de leiding kon blijven rijden. Het bleek driemaal scheepsrecht te zijn want bij de derde poging kon hij zijn lijn behouden en had hij de eerste positie in handen. Dit gaf de 35-jarige coureur niet meer uit handen en kwam uiteindelijk als winnaar over de streep voor Ray en Dixon. Verder waren het Glenn Irwin, Bridewell, Iddon, Hickman, Mackenzie, Ellison en Brookes in de top tien.

Race 2
Ray kende de beste start en nam de leiding in handen voor Haslam, Dixon, Hickman en Glenn Irwin. De eerste drie bleken een maatje te groot te zijn voor hun concurrenten aangezien ze al gauw een gat wisten te slaan en onderling zouden strijden voor de overwinning.

Suzuki-coureur Ray lag voor het grootste deel van de race aan de leiding maar viel in de slotronden wat terug waardoor het duel voor de overwinning tussen Dixon en Haslam zou gaan. De twee Kawasaki coureurs waren niet bang om een aantal gewaagde inhaalacties in te zetten en passeerden elkaar meerdere malen. In de laatste ronde maakte Dixon echter een fout en remde te laat waardoor hij door het gras moest. Zijn kans op de overwinning was verkeken en Haslam kon op rustig tempo naar zijn tweede zege rijden en behaalde hiermee zijn derde dubbel op Cadwell Park in zijn carrière. Door deze fout van Dixon nam Ray de tweede plaats op maar mocht eerstgenoemde nog wel naar het podium met een derde plaats. Verder waren het Hickman, Glenn Irwin, Iddon, Laverty, Buchan, Cooper en Mossey in de top tien.

Nederlanders
Ook kwamen Jorel Boerboom, Mike Brouwers en Tomas de Vries dit weekend in actie op Cadwell Park. Zoals altijd komen de drie Nederlanders uit in de GP2 klasse die tegelijkertijd verreden wordt met het British Supersport kampioenschap. Boerboom kwalificeerde zich als 19e (derde in GP2), Brouwers als 23e (vierde in GP2) en De Vries als 26e (vijfde in GP2).

In de sprintrace op zaterdagmiddag kwam Boerboom als 17e over de finish (derde in GP2), Brouwers als 19e (vierde in GP2) en De Vries als 24e (vijfde in GP2).

Op zondagmiddag werd de feature race verreden en hierbij eindigde Boerboom opnieuw als 17e (derde in GP2), Brouwers wederom als 19e (vierde in GP2) en De Vries als 23e (vijfde in GP2).

De beroemde Mountain van Cadwell Park.

Het volgende British Superbike evenement is in het weekend van 7, 8 en 9 september op Silverstone.

Volledige uitslagen: Cadwell Park results

 

Mike Brouwers – Cadwell Park | foto© Ian Ward

Tomas de Vries – Cadwell Park | foto© Ian Ward

jorel-boerboom

Jorel Boerboom – Cadwell Park | foto© Ian Ward