Josh Brookes en Peter Hickman hebben op het circuit van Thruxton beiden een race gewonnen tijdens de zevende ronde van het MCE Insurance British Superbike kampioenschap. Voor Brookes was het zijn eerste overwinning op de Anvil Hire TAG Yamaha. Hickman bezorgde zijn Smiths Racing BMW team hun allereerste overwinning.

Race 1
De snelste start was voor de man op pole-position, Jaxe Dixon. Vlak achter Dixon volgden Hickman en Brookes. Shane Byrne viel ver terug in het veld na een fout in de chicane. In de derde ronde kwam de safetycar in de baan als gevolg van een crash van Billy McConnell. Na de herstart kwam Dixon onder stevige druk te staan van Hickman. In de negende ronde nam de Hickman op de Smiths Racing BMW de leiding over. Dixon kwam daardoor in een stevig gevecht terecht met Brookes. In ronde 15 had de ontkende Brookes zowel en Dixon en als Hickman gepasseerd en daarmee de leiding in handen. Drie ronden voor het einde slaagde de Australiër er in om een kleine gaatje te slaan.

Met een kleine voorsprong pakte Brookes zijn eerste overwinning voor het Anvil Hire TAG Racing team. Hickman en Dixon vochten in de laatste ronden een verbeten gevecht uit om plek twee. Hickman wist deze uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen en Dixon nipt voor te blijven.

Byrne wist zich nog knap terug te vechten naar plek vier, vlak voor Christian Iddon en Jason O’Halloran. Leon Haslam, Bradley Ray, John Hopkins en Sylvain Guintoli maakten in deze race de top tien vol.

Race 2
Ook na de start van de tweede manche was de kop voor Kawasaki rijder Dixon, vlak voor Hickman, Brookes en Byrne. Byrne was getergd om weer op het podium te komen en in de tweede ronde lag hij al op plek twee. Bradley Ray zag ondertussen door een crash een tweede plek in de top 10 in rook op gaan. Byrne en Dixon vochten in de ronden die volgen een verbeten gevecht uit om de koppositie. Hickman voegde zich al snel bij dit duo en in de achtste ronden nam hij de kop over. Byrne vocht terug, maar even later was het weer Hickman aan kop. Brookes bemoeide zich vervolgens ook met het gevecht en pakte plek twee. In ronde 14 nam hij zelfs de leiding over.

Voor Byrne was het inmiddels einde race door een technisch defect. Brookes hield de leiding vast tot twee ronden voor het einde toen hij onderuit schoof. Dit gaf de leiding aan Hickman die deze niet meer afstond. Op het podium werd Hickman vergezeld door Dixon en Haslam. Haslam besliste in de laatste ronden een gevecht met Iddon en O’Halloran in zijn voordeel.

De top 10 werd in deze tweede wedstrijd volgemaakt door Martin Jessopp, Lee Jackson, Guintoli, James Ellison en Jakub Smrz.

Kampioenschap
Ondanks zijn uitval in race twee heeft Byrne de koppositie weten te behouden. De Ducati-rijder heeft in totaal 203 punten gescoord. De top zes wordt na afloop van het weekend in Thruxton volgemaakt door Haslam, Hickman, Luke Mossey, Brookes en O’Halloran.

Nederlanders
In de Hell Performance Motostar klasse stonden twee Nederlanders aan de start. Mike Brouwers finishte in race één op plek acht. Jorel Boerboom zag in deze race helaas de finish niet. In de tweede race werd Brouwers zesde en finishte Boerboom op plek dertien.

Volledige uitslagen Thruxton