De vrije trainingen voorafgaand aan vierde ronde van het British Superbike Championship dit weekend op het Knockhill Racing Circuit hebben vrijdag flink hun tol geeist. Vrijdagochtend kwamen Leon Haslam en Glenn Irwin hard ten val terwijl later Christian Iddon een zware crash meemaakte in een sessie waar maar liefst vier keer de rode vlag werd getoond. Haslam en Irwin zullen dit weekend niet meer in actie komen.

De eerste valpartij van de dag was kwam vrijdag op naam van Leon Haslam. De JG Speed Kawasaki coureur veroorzaakte een high-side en brak daarbij o.a. twee ruggenwervels en liep een hersenschudding op. De rode vlag werd getoond en Haslam werd na een behandeling op het circuit doorverwezen naar het ziekenhuis waar een MRI scan werd gemaakt. Hier werd duidelijk dat er twee ruggenwervels gebroken waren. Daarbij zijn de regels ten aanzien van een hersenschudding zeer streng bij de organisatoren van het British Superbike Championship en is het niet toegestaan om na het oplopen van een hersenschudding weer de baan op te gaan.

Christian Iddon was de tweede coureur die een stevige crash meemaakte tijdens dezelfde eerste vrije training. Het is nog onduidelijk wat de exacte oorzaak was van de crash maar Iddon kwam in een rechte lijn rijdend hard ten val. Wederom werd de rode vlag getoond en werd de sessie onderbroken. Op de arm van Iddon ontstond een grote wond waar de Brit later op de dag een behandeling aan onderging. Hoogstwaarschijnlijk komt de BMW-coureur zaterdagochtend wel weer in actie.

Nadat dezelfde sessie voor de derde keer werd voortgezet kwam er niet veel later nogmaals een rode vlag situatie. Glenn Irwin crashte hard en liep daardoor een mogelijke fractuur of dislocatie van zijn elleboog en schouder op. De Noord-Ier zal hierdoor net als Haslam niet deelnemen aan de rest van het weekend op het Knockhill Racing Circuit.

De vierde rode vlag werd getoond na een valpartij van Jake Dixon, Tommy Bridewell en Michael Laverty. Alle drie coureurs bleven ongedeerd bij de crash die later bleek werd veroorzaakt door een niet goed schoongemaakte baan.

 

Handige links British Superbikes Knockhill:

Tijdschema en volledige uitslagen