De kwalificatiedag van de de openingsronde van het 2017 MCE British Superbike kampioenschap op het circuit van Donington Park is zaterdag overschaduwd door een dodelijk ongeval.

Tijdens de Ducati TriOptions cup race vond er zaterdagmiddag een crash plaats waarbij zeven motoren betrokken waren. Mick Whalley, uit Sheppey in Kent, liep daarbij zware verwondingen op. Whalley werd meteen behandeld door de medische staf van het circuit en werd daarna overgebracht naar het Queen’s Medical Centre Nottingham, waar hij later op de dag bezweek aan zijn verwondingen.

Een andere coureur, Mike Honey, liep zware verwondingen op aan zijn been. Na de crash werden alle geplande activiteiten gecanceld maar de geplande activiteiten zullen zondag wel gewoon doorgaan.

Onderstaand het statement van de British Superbike organisatie MSVR en het circuit van Donington Park:

“Het management van Donington Park Race circuit en MSRV moet mededelen dat een er ongeluk heeft plaats gevonden waar meerdere motorfietsen bij betrokken waren tijdens de race van de Ducati Performance TriOptions Cup, een support race in de ronde van de MCE British Superbike Championship van dit weekend. De coureur met het start nummer 77, Mick Whalley uit Sheppey, Kent liep daarbij zware verwondingen op.

De wedstrijd werd na de crash onmiddellijk stilgelegd om de gewonde rijders medische assistentie te verlenen door het BSB Medical Team.

We betreuren het enorm dat we bekend moeten maken dat Mick Whalley in het Queens Medical Centre in Nottingham is overleden aan de verwondingen welke hij had opgelopen bij de crash.

Mike Honey, nummer 34, liep meerdere verwondingen aan zijn been op en word behandeld in hetzelfde ziekenhuis.

MSRV en de medewerkers van Donington Park onderzoeken nu samen met Leicestershire politie en de Motorcycle Circuit Racing Control Board de omstandigheden van de gehele crash.”

Handige link British Superbikes Donington Park:

Tijdschema en volledige uitslagen