Seeley wint ook de tweede British Supersport race in Assen, Boes 14e

317
british-supersport
British Supersport race Assen - zondag | foto© Jan Timmerman

Alastair Seeley heeft zondagmiddag ook de tweede British Supersport race op het TT Circuit Assen gewonnen. De Noord-Ier was in een felle strijd tot aan de Geert-Timmer bocht het sterkst voor Jack Kennedy en Ben Currie. Guus Boes werd de beste Nederlander.

Zondagmiddag ging de tweede British Supersport race van het weekend op het TT Circuit Assen van start. De omstandigheden waren gunstig voor de feature race met veel zon en ongeveer 16°C.

Ben Currie kwam het beste van zijn plaats en nam de leiding bij het ingaan van de Haarbocht in handen voor James Rispoli en Jack Kennedy. Daarachter was de winnaar van de sprint race, Alastair Seeley, die in de eerste ronde de aanval inzette en meteen door wist te stoten naar de koppositie.

Kennedy, Seeley, Currie en Owens (GP2) wisten in de beginfase van de race al een kleine marge op te bouwen richting de rest van het achtervolgende veld. Owens kon het tempo net niet volgen en ging in de zevende ronde onderuit in de Ossebroeken waardoor de overige drie in een felle strijd verwikkeld waren. Het interessante daarbij was dat Kennedy en Currie nog duelleren voor de titel terwijl Seeley hierin geen rol speelt.

De strijd zou aankomen tot de laatste ronde en het waren Seeley en Kennedy die waren losgebroken van Currie. De twee waren zeer aan elkaar gewaagd en het gevecht kwam aan tot aan de Geert Timmer bocht. Seeley reed aan de leiding en verdedigende zijn lijn op een slimme manier waardoor Kennedy er niet aan de binnenkant voor bij kon gaan. Seeley ging als eerste richting de finishlijn en gaf Kennedy geen kans waardoor hij net als zaterdag opnieuw de winst binnenhaalde. Kennedy werd tweede maar deed goede zaken voor het kampioenschap aangezien hij een voorsprong van 41 punten heeft met twee races te gaan over twee weken op Brands Hatch. Verder waren het Currie, Allingham, Perrin, Rispoli, Westmoreland, Wilford, Oliver en Ryde in de top tien.

Guus Boes werd opnieuw de beste Nederlander op de vierde plaats met Jorel Boerboom die als zestiende finishte en daarmee de eerste GP2 coureur was. Joris Lentfert werd 20e, Corné Heikamp 21e, Jeroen Hilster 22e, Tomas de Vries 24e (tweede in GP2), Mike Brouwers kwam op een angstaanjagende manier ten val ter hoogte van de Ruskenhoek, Ivar Doornbos en Jorn Hamberg wisten niet te finishen.