Peter Hickman en Lee Jackson zullen ook in 2017 als coureur actief zijn in het MCE Insurance British Superbike Championship. Het tweetal heeft hierover overeenstemming bereikt met het Smits Racing BMW Team.

De 29 jarige Peter Hickman en de 21 jarige Lee Jackson zullen in 2017 op een BMW S 1000 RR actief zijn in het MCE Insurance British Superbike Championship. Het tweetal tekende hiervoor een overeenkomst met het voormalig British Supersport championship winnende team Smits Racing BMW.

Peter Hickman & Rebecca Smits

Hickman, die in het verleden ook al actief was op een BMW, kwam het afgelopen seizoen uit voor het JG Speedfit Kawasaki team en wist in 2016 twee keer als winnaar de finish te passeren.

Jackson won in 2012 de titel in het National Superstock 600 Championship en is sindsdien actief op een BMW S 1000 RR in zowel de Superstock 1000 als ook de Superbike klasse van het MCE BSB.

 

Peter Hickman: “Ik heb nog een nieuwe uitdaging om naar uit te kijken nu ik getekend heb voor Smiths Racing BMW. Alle contacten die ik tot nu toe heb gehad met het team waren fantastisch, ze zijn zeer gemakkelijk om mee te werken. Ik ken de BMW goed omdat ik er in het verleden mee heb gereden, en de beloofde ondersteuning van de fabriek in Duitsland kan het verschil maken. Ik ben blij dat ik mijn eigen crew mee kan nemen naar het team, iets dat voor mij een geweldige bonus is, dus ik kan zeggen dat ik erg uitkijk naar het seizoen met Smiths Racing.”

Lee Jackson: “Dit wordt de eerste keer sinds vijf jaar dat ik overstap naar een nieuw team, dus het is voor mij een compleet nieuwe uitdaging, een uitdaging waar ik wel heel erg naar uitkijk. Het werd tijd om op eigen benen te staan en Rebecca (teammanager Rebecca Smit) heeft me deze kans gegeven, een kans waarbij ik uit kan blijven komen op een BMW, een motor waarmee ik al bekend ben. Ik ken het pakket en met de support die er is kan ik niet anders dan heel erg blij zijn. Ik kijk er dan ook erg naar uit om van start te gaan en de eerste wedstrijd op het circuit van Donington Park kan voor mij dan ook niet snel genoeg beginnen.”

De openingswedstrijd van het 2017 MCE Insurance British Superbike Championship zal worden verreden in het weekend van 31 maart tot en met 02 april, plaats van handeling is het Donington Park circuit.