Britse Grand Prix: Jonas Folger niet van start in MotoGP race

34
folger
Jonas Folger | foto© Yamaha Racing

Jonas Folger zal zondagmiddag in Silverstone niet van start gaan in de MotoGP wedstrijd. De Monster Yamaha Tech3 coureur ondervind teveel hinder van zijn zondagochtend bij een crash tijdens de warm-up opgelopen blessures.

Zondagochtend tijdens de allereerste ronde van de warm-up sessie van de Octo British Grand Prix kwam Jonas Folger zwaar ten val in bocht zeven van het Silverstone circuit.

De Duitser werd na de crash overgebracht naar het medical centre waar de artsen hem in eerste instantie 30 minuten ter observatie hielden aangezien de Monster Yamaha Tech3 coureur klaagde over duizeligheid.

De artsen besloten vervolgens dat verder medisch onderzoek noodzakelijk was. Hiervoor werd Folger overgebracht naar het ziekenhuis van Coventry waar gedurende de dag diverse onderzoeken en scans plaats zullen vinden.

Hoe lang Folger in het ziekenhuis zal moeten blijven is niet bekend, wel heeft het Monster Yamaha Tech3 Team inmiddels bekend gemaakt dat de Duitser zondagmiddag niet in actie zal komen tijdens de MotoGP race.

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag